PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, bir şey merak ediyorum.

ASUS ROG SWİFT PG27UCDM OLED monitörde piksel temizleme her gün mü yapılmalı acaba?

Monitör PC kapalı iken kendi kendine piksel temizliği yapıyor ama bazen 2-3 defa yapıyor. Piksel temizliğini bu kadar fazla yapması bir sorun oluşturmaz mı? Acaba monitörü gece kapatıp, sabah kalktığım zaman ben kendim piksel temizliğini yapsam daha mı doğru olur?

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel detaylıca açıkladınız hocam elinize sağlık teşekkür ederim. Benim monitörümde de aynı sizdeki gibi 2 saat, 4 saat ve 8 saat olmak üzere 3 farklı hatırlatıcı var. Ama çalışmıyor yani bende piksel temizleme hatırlatıcı uyarısı çıkmıyor.
Hayır kendisi yapıyor, kapandıktan 5dk. sonra ROG logosunun yanıp söndüğünü görebilirsin. Tamamen kapatsan bile (elektriği kesmeden tabii) arkaplanda yapıyor ASUS'un söylediğine göre.

Samsung OLED ekranımda belirli bir kullanımdan sonra monitörü kapatınca kendisi ekran kalibrasyonu yapıyor piksel temizleme kadar derin bir işlem değil 6 aydır %100 parlaklıkta 10 saat aktif kullanırım OLED ekranımı ve aldığım günden beri piksel yenileme yapmadım parlaklık hala harika ve yanma vs de yaşamadım şu ana kadar.

Samsung OLED ekranımda belirli bir kullanımdan sonra monitörü kapatınca kendisi ekran kalibrasyonu yapıyor piksel temizleme kadar derin bir işlem değil 6 aydır %100 parlaklıkta 10 saat aktif kullanırım OLED ekranımı ve aldığım günden beri piksel yenileme yapmadım parlaklık hala harika ve yanma vs de yaşamadım şu ana kadar.

Vay maşAllah %100 parlaklık OLED monitörler için zararlı değil miydi ya 😂 ben en fazla %70 parlaklıkta kullanıyorum.
Hangi monitör acaba modelini merak ettim doğrusu.

Son düzenleme: