Kumanda olayını sen bahsedince kafama yattı. Cihazı eve getirdiğimde tüm ayarlarım resetlenmiş ve en düşük formdaydı. Zaten o yüzden şüphelendim. Adam diyor ki; sızma/glow gözükmüyor. Bu cihazlarda bunlar normal. Öğlen güneşinde sızma/glow'u nasıl tespit edeceksin mesela?
.
Aslında ölü piksel de vardı. Cihazın her yerine parmağıyla tıklata tıklata vurdu, sonra piksel yok oldu. O sanırım tozdu, vurunca gitti. Kaldı ki cihaza öyle muamele çekilmesi de saçma.
Aşağı test yerine indirdik, taktığımız PC dedemle yaşıt falandır. Masaüstünü 240 Hz'e ayarlanmıyor. Windows etkin değil (scanline Windows tema renklerinde göstermek için bu şart. Diğer türlü internetten doğru rengi nereden bulacağım). Adam +50 yaşında birisiydi zaten, fotoğraflardan da gösteriyorum ama yok.
THH'ye gitmeyi düşündüm. Orada da evime bilir kişi gelecek karanlık ortamda (mantıken akşam olur, perde falan yok) gözlemleyecek ki sızma/glow'u yorumlasın. Mesai kavramı vardır diye o soğuttu. Scanline mevzusu da acaba PC donanımları mı tetikliyor, + emsal bir örnek karar bulamadım. Bunlar birleşince komple hevesim kaçtı.
Ha şu an 6 ayı geçmemiş olsaydı THH'ye giderdim. Cihaz nasılsa bende kalacaktı. O zaman gaflete düştük, boş verdik.
EK: PARANIZI İSTEYİN BU ARADA.