Evet, yaklaşık 1 aylık sürecin sonunda Samsung Kore'ye mesaj attım ve problemim 1 haftada çözüldü :D Önce teknik servis geldi (ben talep etmiştim pikselleri göstermek için) ve gösterdiğim piksellerin geçersiz olduğunu söyleyip 1300 TL servis ücreti aldı. Tabii ki bu durum hoşuma gitmedi ve Samsung Kore'ye ulaşmak için mail adreslerini buldum. Sorunumu açıkladım, ertesi gün tık diye Samsung aradı ve tekrar servis gönderdi. Bütün pikselleri servis video kaydı ve fotoğraf olarak aldı, küçük olduğunu belirtti (2K 27" zaten pikseller ne kadar büyük olabilir ki?). Bundan 2 gün sonra da yani bugün sabah telefonum çaldı ve üründe herhangi bir darbe ve kullanıcı hatası olmadığı, ürünün fabrikadan hatalı olarak çıktığı, bu yüzden iade ve değişim hakkım olduğunu, hangisini seçmek istersem özgür olduğumu belirttiler. Değişim istedim, stokta yoksa bir üst model göndereceklerini ve 2 gün içerisinde haber vereceklerini belirttiler. Benzer durum yaşayanlar için Samsung Kore mail adresi:

Aynı zamanda gelen ilk servis TV servisiymiş, ödemeyi aldıktan sonra söyledi bu durumu ve 2.5 metre mesafeden görünmesi gerektiğini ısrarla sıkça belirtti. Monitöre hepimiz 2.5 metreden bakıyoruz zaten? Anlayacağınız, Samsung Türkiye klasik şark kurnazlığı kafasında hareket ediyor.
Kore mevzusu mantıklıymış. Keşke benim de aklıma gelseydi. Aynı modeli Işık sızması + scanline sorunu ile servise götürmüştüm. Elim boş döndüm. Sende servis gelmiş bende eve gelmediler. Benim cihazda bariz scanline varken oraya götürdüğümde kanıtlayamadım. Adamın kullandığı sistem veya monitör ayarlarıyla ilgili bir mevzu döndü bariz.

Samsung yerel servislere paslıyor, o servisler de konuyla ilgili tam bilgi sahip olmuyor. Scanline sorununu bilmiyor mesela. Hem samsungun kendi müşteri hizmetleri hem yerel servisler işi doğrudan yokuşa sürüyor. REZİL firma. Monitör işinde umarım kimsenin garantiyle işi olmaz.

Paranızı umarım geri almışınızdır.