Çözüldü Opel Corsa 1.3 CDTI 75 hp arıza ışığı yakıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Nederland
Bugün üniversiteden eve geçerken motorin aldım. Buraya kadar her şey tamam ama sonra birdenbire arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Eve gittim aracı park ettim. Daha sonra inip tekrar bakayım dedim ama bu sefer arıza ışığı göremedim. Bu yüzden acemilik anıma geldi fotoğrafını da çekemedim. Yanımda kimse yok çok da iyi tanıdığım bir şehirde değilim sanayiye sıfır bilgiyle gitmek istemiyorum. Hiçbir sonuç bulamazsam babamı çağırırım artık. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:
Çözüm
Yapabiliyorsanız yarım saatten fazla sürecek bir yolda, 3. viteste 80-90 km veya 5. viteste 140 km gibi hızlarda aracı sürün. Devri çok yüksek veya düşük tutmayın, araç zaten maksimum 5000 devir çeviriyor. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Eğer çözüm olmazsa sanayiye uğramaktan başka bir şey yapabileceğinizi pek düşünmüyorum.

Bir de mümkünse aracı çok düşük yakıt seviyelerinde kullanmayın. Yakıt lambası yanmadan yakıt takviyenizi yapmanızı tavsiye ediyorum.
Araçta hafif bir güçsüzlük seziyorum. Abartı değil ama çok ince ince var gibi. Dediğinizle bağlantısı var mıdır?

Var hocam. Şu yaya benzeyen, alttan dördüncü satırdaki sondan ikinci.
Bu mu?

Buysa dizel ateşleme sisteminde sorun olmuştur. Çok uzun süre mi yandı? Gittiğiniz mesafe ne kadardı?

Buysa dizel ateşleme sisteminde sorun olmuştur. Çok uzun süre mi yandı? Gittiğiniz mesafe ne kadardı?
Kızdırma bujisi lambası. Sürekli yanıyorsa değişim vakti gelmiş. Bu kadar. Ateşlme sistemi benzinli araçlarda mevcut. Onu da buji yapar ki dizel araçlarda buji yok.

Bu mu?

Eki Görüntüle 32768

Bu evet. Yaklaşık 10 dakika falan gittim.
Kızdırma bujisi lambası. Sürekli yanıyorsa değişim vakti gelmiş. Bu kadar. Ateşlme sistemi benzinli araçlarda mevcut. Onu da buji yapar ki dizel araçlarda buji yok.
Sürekli değil de sinyal lambası gibi yanıp söner şekildeydi.

İfadeler: 62
Sürekli değil de sinyal lambası gibi yanıp söner şekildeydi.
Belki kablo veya soket kaynaklı bir şey olabilir. Ulaşabileceğiniz bir yerde aslında. Yalandan elinizle bir yoklasanız olur bence.

Öyle acileyeti olan bir arıza değil. Bu şekilde de kullanılabilir hocam. Soğuk havalarda biraz geç çalışır. Harici sorun olmaz. Memlekete gidince bir ustaya gösteririn.

Araçta hafif bir güçsüzlük seziyorum. Abartı değil ama çok ince ince var gibi. Dediğinizle bağlantısı var mıdır?
Gaz yemiyor ise vardır. Ama sen yine de bilen birine göster, görüp test edemeden biz uzaktan emin olamayız ve araç dizel, bizdeki benzinli idi.

Son düzenleme:
Bir güncelleme yapayım. Şimdi biraz önce yine aynı şekilde oldu, evden merkeze gidinceye kadar düzeldi. Arada uzun düz bir yol var, 15 dakika kadar gidiyorum.
Anladım. Dikkatimi çekiyor her olduğunda, neyse idare edeceğiz. Belki dayanamam erken giderim şu işi halletmeye

@62 DPF ile alakalı olabilir mi hocam sizce? Siz daha iyi biliyorsunuzdur. DPF lambası yanıyor mu bilmiyorum gerçi ama konu ilginç bir şekilde oraya doğru işaret veriyor. Aracın çekişinde oynamalar, bir süre gidince düzelmesi... Yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim.

@Max Verstappen araç DPF uyarısı veriyor mu? Zaten yanılıyorsam düzeltilirim muhtemelen ama yine de bir sorayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…