Çözüldü Opel Corsa 1.3 CDTI 75 hp arıza ışığı yakıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Nederland
Bugün üniversiteden eve geçerken motorin aldım. Buraya kadar her şey tamam ama sonra birdenbire arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Eve gittim aracı park ettim. Daha sonra inip tekrar bakayım dedim ama bu sefer arıza ışığı göremedim. Bu yüzden acemilik anıma geldi fotoğrafını da çekemedim. Yanımda kimse yok çok da iyi tanıdığım bir şehirde değilim sanayiye sıfır bilgiyle gitmek istemiyorum. Hiçbir sonuç bulamazsam babamı çağırırım artık. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:
Çözüm
Yapabiliyorsanız yarım saatten fazla sürecek bir yolda, 3. viteste 80-90 km veya 5. viteste 140 km gibi hızlarda aracı sürün. Devri çok yüksek veya düşük tutmayın, araç zaten maksimum 5000 devir çeviriyor. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Eğer çözüm olmazsa sanayiye uğramaktan başka bir şey yapabileceğinizi pek düşünmüyorum.

Bir de mümkünse aracı çok düşük yakıt seviyelerinde kullanmayın. Yakıt lambası yanmadan yakıt takviyenizi yapmanızı tavsiye ediyorum.
DPF lambası dediğiniz şeye baktım böyle bir uyarı vermiyor. Bu uyarı hariç göstergedeki tek uyarı lastik basıncı uyarısı o da zaten multimedya kabloları bağlanırken olmuş hep yanan bir şey sıkıntı yok.

Yapabiliyorsanız yarım saatten fazla sürecek bir yolda, 3. viteste 80-90 km veya 5. viteste 140 km gibi hızlarda aracı sürün. Devri çok yüksek veya düşük tutmayın, araç zaten maksimum 5000 devir çeviriyor. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Eğer çözüm olmazsa sanayiye uğramaktan başka bir şey yapabileceğinizi pek düşünmüyorum.

Bir de mümkünse aracı çok düşük yakıt seviyelerinde kullanmayın. Yakıt lambası yanmadan yakıt takviyenizi yapmanızı tavsiye ediyorum.

Çözüm
Biraz önce babamla görüşme yaptım yarın Manisa'ya gidiyorum. Dediğinizi uygulayabileceğim bir yol olacak. Denedikten sonra konuyu duruma göre güncellerim. Bir buçuk saat yeterlidir diye düşünüyorum.

Bu arada yakıt azken sürüş çok yapıyorum maalesef. Sürüşümün %30'u falan yakıt lambası yakarken oluyor. Malum öğrenci olduğumdan bazen para durumu yetişmiyor ayrıca kendim de pek sallamıyordum.

Kullanım kitapçığında DPF'in temizlenmesi için uyarı olarak yandığı yazıyor. Aracı devirli kullanman lazım. İlla sıkıştırmana gerek yok, 2500-3000 devirde sabit tutup o şekilde biraz yol alırsan araç temizleme işlemini halleder. Çekiş düşmesi de DPF'ten ötürüdür. Mazotu da her yerden almayın, iyi olduğunu bildiğiniz yerlerden alın.

Geçenlerde Manisa'ya giderken dediğiniz gibi yaptım şu ana kadar araç hiç uyarı lambası yakmadı. Bu süre içinde yakıt da aldım. Emin olmak adına yaklaşık iki gün bekledim cevap yazmak için şu anda bir sorun kalmadı gibi gözüküyor.
Aynen öyle yaptım hocam şu anda bir problem yok gibi. Yakıtı genelde Shell'den alıyorum. Ona da dikkat ederim. Konuyla ilgilenen herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…