Başlangıç ve oyun için nasıldır? Merak ettim. Ve Fedora gibi codecleri kendimiz kurmamız gerekiyor mu?
Fedora gibi kodek kurman lazım, ses driverı kurman lazım ama onun dışında diğer dağıtımlara göre yönetiminin daha rahat olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi baştaysanız Ubuntu, yok ben macera arıyorum diyorsanız bana göre nispeten daha az macera yaşatacak maceralardan.

Paket yönetimini kolaylaştıran YaST aracı var. RPM paket sistemiyle uyumlu çalışıyor. Dosya sistemi varsayılan olarak Btrfs; ama diğer seçenekler de seçilebiliyor. Kararlı bir Linux çekirdeği kullanıyor. Başlatma ve hizmet yönetimi için modern systemd sistemi tercih ediyor. Çoğu multimedya kodeği sistemle birlikte hazır olarak geliyor; hepsi için yine isteğe bağlı yüklemeler yapmanız gerekiyor.

Rpm tabanını kullanan bir dağıtım kullanmak isteseydim tercihim Fedora yerine OpenSUSE olurdu. Güzel dağıtımdır, özellikle Tumbleweed.

Güzel dağıtım fakat openSUSE tabanlı dağıtımlar için aynısını söyleyemem. Gecko falan felaket...

Ben tavsiye ettim cunku agzini aciyorsun oyun, kapatiyorsun oyun. openSUSE uzun suredir oyunlarda en iyi performans veren dagitim. Hem Leap hem Tumbleweed bransi.