Discover gerçekten garip çalışıyor. Başlangıçta gelen ekranda "Uygulamalar yüklenemiyor" yazıyor aşağısında "Lütfen ağ bağlantınızı kontrol edin" gibi bir şey yazıyor. Normalde önerilen uygulamalar olurdu Firefox, Telegram gibi. Tüm uygulamalar bölümünde ise uygulamalar geliyor ancak sadece Flatpak'ları kurabiliyorum. Mesela Kate yazılımını indirmek istiyorsam indirebiliyorum ama sadece Flatpak paketini. RPM paketleri gösterilmiyor. Bir garip şey de bunları göstermezken sistem güncellemelerini yapıyor. Güncellemeler derken Flatpak'lardan değil RPM paketlerinden bahsediyorum. Hatta systemd paketini Discover ile güncelledim. Ayrıca Discover depolarımı da görüyor. 2 tane depo eklemiştim onları da gördü. Hala neden böyle olduğunu bilmiyorum. PackageKit çalışıyor. Paket eksiği de galiba yok.
Kusura bakmayın hata bendeymiş. Galiba depolar bölümünde bazı depoları açmam gerekiyordu. Şimdi Discover'da tüm depoları etkinleştirdim ve söylediğim sorunlar yaşanmıyor. Sadece güncelleme yapmakta zorlandım o da sanal makineden kaynaklı bir CD-ROM sorunuymuş. Sanal makinede biraz deneyimleyip muhtemelen sisteme Slowroll'u yükleyeceğim. Sanal makine olmasına rağmen boşta 1.2 GB RAM kullanıyor. Arch sanal makinede 1.3 GB kullanıyordu. 1987 paketin içinde Steam, Heroic, Wine gibi paketler de var. Hızlı çalışıyor. Ayrıca YaST'ı kullanmak da çok güzel. Benim için Arch'tan bir eksiği yok. AUR kullanmıyordum ve aşırı hızlı güncelleme de almak istemiyordum. Özetle dağıtımı çok beğendim. Galiba kurduktan sonra bir daha dağıtım değiştirmem.
Eki Görüntüle 172239
Yine Discover sorun çıkardı. CD-ROM sorununu çözmek için bir depoyu kaldırmak gerekiyormuş. Aynı depoyu Discover'da etkinleştirdiğimizde uygulamalar geliyordu. CD-ROM sorununu çözmezsem sistemi güncelleyemezdim. Ancak sorunu çözdüğümde bu sefer Discover'da aynı sorunlar oluştu. Bu sorunu nasıl çözerim?