Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Zapreti sildiğinizde bahsettiğiniz sorun anında düzeliyorsa ve geri kurduğunuzda hemen sorun başlıyorsa, bazı ayarlarınızda yine yanlışlık vardır. SQM ile hiç kullanmadığım için Zapreti bilmiyorum ama, SQM kullanmaya neden ihtiyaç duyuyorsun?
SQM'yi komple sildim. Sadece sayfalar yüklenirken anlamsız yavaşlık var gece bir daha denicem komple cihazı resetleyip.

Şimdi tekrar 0'layıp baktım sorun aynı devam ediyor. Akşam sorun olmayan internete bugün bir şeyler olmuş maalesef

Son düzenleme:
Merhaba, MR90X routerıma OpenWrt kurup Recep Baltaş'ın YT videosunda anlattığı gibi Zapret'i kurdum. Default ayarlarla kullanıyorum. Buraya kadar bir sorun yok. Tüm sitelere zaten default ayarlarda girebiliyorum. Fakat, Zapret çalışıyor olarak görünmesine rağmen bazen yasaklı sitelere hiçbir şekilde girmiyor, bazen 10 15 dk sürüyor. Kurduğumuz LuCI arayüzlü Zapret'e blockcheck ayarı eklememiz mümkün müdür? @Recep Baltaş
Ayrıca, normalde OpenWrt arayüzünden routerım güçlü olduğu için donanım hızlandırmayı (Flow offloading) "hardware Flow offloading" olarak kullanıyorum:
Eki Görüntüle 154822

Bu ayar Zapret'in düzgün çalışmasını engeller mi? Ayrı olarak aşağıda görebileceğiniz üzere Zapret ayarlarında da Flow offloading kısmı mevcut. Default "none "olarak geliyor. Buradaki ayarı OpenWrt'den seçtiğimiz Flow Offloading'e göre mi seçmemiz gerekli?
Eki Görüntüle 154825
İdeal ayarları bulmaya çalışıyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Not: Türk Telekom Fiber kullanıyorum.

İlgilenenlere duyurulur: Sorunu çözdüm. Zapret'in GUI olan versiyonu yerine SSH'tan kurulan versiyonunu indirdim, kurulumu normal yaptım. Kurulum esnasında hangi Flow offloadingi kullanmak isterseniz onu seçmeniz gerekiyor. Ben ilk başta donanım hızlandırma olmadan deneyeyim dedim, zapret çalıştı fakat hızım 930 Mbps'ten 660lara kadar düştü. Sonrasında "hardware" seçeneğini seçtim. OpenWrt arayüzünden donanım hızlandırma kapalı gözükse de aslında çalışıyor böylece. Hızım da düzelmiş oldu.

Hocam size etiket attığım konuya bakar mısınız?

Merhaba, MR90X routerıma OpenWRT kurup Recep Baltaş'ın YT videosunda anlattığı gibi Zapret'i kurdum. Default ayarlarla kullanıyorum. Buraya kadar bir sorun yok. Tüm sitelere zaten default ayarlarda girebiliyorum. Fakat, Zapret çalışıyor olarak görünmesine rağmen bazen yasaklı sitelere hiç bir şekilde girmiyor, bazen 10 15 dk sürüyor. Kurduğumuz LuCI arayüzlü Zapret'e blockcheck ayarı eklememiz mümkün müdür? @Recep Baltaş
Ayrıca, normalde OpenWRT arayüzünden routerım güçlü olduğu için donanım hızlandırmayı (flow offloading) "hardware flow offloading" olarak kullanıyorum:
Eki Görüntüle 154822

Bu ayar Zapret'in düzgün çalışmasını engeller mi? Ayrı olarak aşağıda görebileceğiniz üzere Zapret ayarlarında da flow offloading kısmı mevcut. Default "none "olarak geliyor. Buradaki ayarı OpenWRT'den seçtiğimiz flow offloading'e göre mi seçmemiz gerekli?
Eki Görüntüle 154825
İdeal ayarları bulmaya çalışıyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Not: Türk Telekom Fiber kullanıyorum.

İlgilenenlere duyurulur: Sorunu çözdüm. Zapret'in GUI olan versiyonu yerine sshtan kurulan versiyonunu indirdim, kurulumu normal yaptım. Kurulum esnasında hangi flow offloadingi kullanmak isterseniz onu seçmeniz gerekiyor. Ben ilk başta donanım hızlandırma olmadan deneyeyim dedim, zapret çalıştı fakat hızım 930 Mbps'ten 660lara kadar düştü. Sonrasında "hardware" seçeneğini seçtim. OpenWRT arayüzünden donanım hızlandırma kapalı gözükse de aslında çalışıyor böylece. Hızım da düzelmiş oldu.

Hocam teşekkür etmek için yorum yapıyorum, sayende 2 gündür uğraştığım şeyi çözdüm. Özellikle flow offloading kısmı çok işime yaradı gigabit fiber kullanıcısı olarak. Bu arada router modelim Recep Baltaş'ın videolu rehberde kullandığı ASUS RT-AX53U modeli.

Hocam modemde yaşadığım bir sıkıntı nedeniyle resetlemek zorunda kaldım modemi ve yine zapret kurarken sıkıntı yaşıyorum. Normal linuxa kurarmış gibi olan videolar ve rusça videolar dahil hepsini izleyerek ssh üzerinden Zapret'in github sayfasındaki embedded tar gz dosyasını WinSCP üzerinden tmp içine atarak SSH üzerinden kurmayı denedim. Hem quick, hem standart olarak blockcheck alıp denememe rağmen herhangi bir etkisini göremedim. Kurulum yapalı uzun zaman olduğu için bir şeyi mi atlıyorum diye eski gönderileri okumaya başladım. Kuruluma başlarken her seferinde modemi resetleyip sadece internete bağlanıyorum. DNS değiştirmiyorum, bir şey yapmıyorum. Herhangi bir paket yüklemiyorum. Neyi atlıyorum farkında olmadan?

Hocam modemde yaşadığım bir sıkıntı nedeniyle resetlemek zorunda kaldım modemi ve yine zapret kurarken sıkıntı yaşıyorum. Normal linuxa kurarmış gibi olan videolar ve rusça videolar dahil hepsini izleyerek ssh üzerinden Zapret'in github sayfasındaki embedded tar gz dosyasını WinSCP üzerinden tmp içine atarak SSH üzerinden kurmayı denedim. Hem quick, hem standart olarak blockcheck alıp denememe rağmen herhangi bir etkisini göremedim. Kurulum yapalı uzun zaman olduğu için bir şeyi mi atlıyorum diye eski gönderileri okumaya başladım. Kuruluma başlarken her seferinde modemi resetleyip sadece internete bağlanıyorum. DNS değiştirmiyorum, bir şey yapmıyorum. Herhangi bir paket yüklemiyorum. Neyi atlıyorum farkında olmadan?
DNS değiştirmen gerekiyor. Zapret TTnin ISS DNSleriyle çalışmaz. DoH Cloudflare DNS kur, sonrasında blockcheck çalıştır. Https-dns-proxy ile yapabilirsin.

DNS değiştirmen gerekiyor. Zapret TTnin ISS DNSleriyle çalışmaz. DoH Cloudflare DNS kur, sonrasında blockcheck çalıştır. Https-dns-proxy ile yapabilirsin.
Belki de bu zamana kadar zapreti doğru kurdum da dnsden ötürü farkına bile varamadım. Kesinlikle kur dediğiniz paketler var mı zapret kurulumundan önce? ControlD dns kullanıyordum ben benim için en hızlısı o diye. Https-dns-proxyi ve luci arayüzü hariç bir şey kuracak mıyım?

Belki de bu zamana kadar zapreti doğru kurdum da dnsden ötürü farkına bile varamadım. Kesinlikle kur dediğiniz paketler var mı zapret kurulumundan önce? ControlD dns kullanıyordum ben benim için en hızlısı o diye. Https-dns-proxyi ve luci arayüzü hariç bir şey kuracak mıyım?
DoH paketini kurmanız yeterli. ControlD sizin için en hızlısı ise onu ayarlayın DoH paketi içinden. Sonrasında Zapreti kurabilirsiniz. Sanki size AnyDesk ile bağlanıp ben kurmuştum diye hatırlıyorum.

DoH paketini kurmanız yeterli. ControlD sizin için en hızlısı ise onu ayarlayın DoH paketi içinden. Sonrasında Zapreti kurabilirsiniz. Sanki size AnyDesk ile bağlanıp ben kurmuştum diye hatırlıyorum.
Modem arayüzünün şifresini unuttum hocam. Resetlemek zorunda kaldım ondan ötürü. Dediklerinizi yarın müsait olunca deneyeceğim. Ben bir de şeyi unuttum, bu arayüzde DNS ayarını genel olarak nasıl yapıyoruz? DoH haricinde DNS'i nereye gireceğimizi bir türlü bulamadım.
1758821447467.webp

Bir de burada bootstrap dns kısmına virgüllü bir şekilde yazdıktan sonra diğerlerine elleyecek miydim öyle mi kalıyorlardı?

Modem arayüzünün şifresini unuttum hocam. Resetlemek zorunda kaldım ondan ötürü. Dediklerinizi yarın müsait olunca deneyeceğim. Ben bir de şeyi unuttum, bu arayüzde DNS ayarını genel olarak nasıl yapıyoruz? DoH haricinde DNS'i nereye gireceğimizi bir türlü bulamadım.
Eki Görüntüle 187703
Bir de burada bootstrap dns kısmına virgüllü bir şekilde yazdıktan sonra diğerlerine elleyecek miydim öyle mi kalıyorlardı?
Bu şekilde kalması yeterli. Birde Network-Interfaces-Wan kısmına edit diyip Advanced Settingsten alttaki DNS ayarlarını yapabilirsin:
1758822060142.webp

Bu şekilde kalması yeterli. Birde Network-Interfaces-Wan kısmına edit diyip Advanced Settingsten alttaki DNS ayarlarını yapabilirsin:Eki Görüntüle 187705
Bu zamana kadar gerçekten de yapmışım ama dns yüzünden olmamış. Aynı şeyleri yaptım ve de çalıştı şimdi. Siz aktif olarak hangi paketleri kullanıyorsunuz? DoH hariç işime yarayacak paket neler var? Hardware offloading'i açtım zapreti kurarken cmd üzerinden.