Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu zamana kadar gerçekten de yapmışım ama dns yüzünden olmamış. Aynı şeyleri yaptım ve de çalıştı şimdi. Siz aktif olarak hangi paketleri kullanıyorsunuz? DoH hariç işime yarayacak paket neler var? Hardware offloading'i açtım zapreti kurarken cmd üzerinden.
İşinize yarayacak paketleri ben bilemem. Kullanım tarzınıza göre değişir. İnternetle alakalı bunun dışında paket kullanmıyorum diye hatırlıyorum. Luci-app-temp-status ve luci-app-cpu-status-mini kullanıyorum, sıcaklık ve CPU kullanımına bakıyorum arayüzden

İşinize yarayacak paketleri ben bilemem. Kullanım tarzınıza göre değişir. İnternetle alakalı bunun dışında paket kullanmıyorum diye hatırlıyorum. Luci-app-temp-status ve luci-app-cpu-status-mini kullanıyorum, sıcaklık ve CPU kullanımına bakıyorum arayüzden
Anladım hocam teşekkürler. Genel olarak önerileriniz varsa diye sormak istemiştim performansa yönelik.

Merhaba, MR90X routerıma OpenWRT kurup Recep Baltaş'ın YT videosunda anlattığı gibi Zapret'i kurdum. Default ayarlarla kullanıyorum. Buraya kadar bir sorun yok. Tüm sitelere zaten default ayarlarda girebiliyorum. Fakat, Zapret çalışıyor olarak görünmesine rağmen bazen yasaklı sitelere hiç bir şekilde girmiyor, bazen 10 15 dk sürüyor. Kurduğumuz LuCI arayüzlü Zapret'e blockcheck ayarı eklememiz mümkün müdür? @Recep Baltaş
Ayrıca, normalde OpenWRT arayüzünden routerım güçlü olduğu için donanım hızlandırmayı (flow offloading) "hardware flow offloading" olarak kullanıyorum:
Eki Görüntüle 154822

Bu ayar Zapret'in düzgün çalışmasını engeller mi? Ayrı olarak aşağıda görebileceğiniz üzere Zapret ayarlarında da flow offloading kısmı mevcut. Default "none "olarak geliyor. Buradaki ayarı OpenWRT'den seçtiğimiz flow offloading'e göre mi seçmemiz gerekli?
Eki Görüntüle 154825
İdeal ayarları bulmaya çalışıyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Not: Türk Telekom Fiber kullanıyorum.

İlgilenenlere duyurulur: Sorunu çözdüm. Zapret'in GUI olan versiyonu yerine sshtan kurulan versiyonunu indirdim, kurulumu normal yaptım. Kurulum esnasında hangi flow offloadingi kullanmak isterseniz onu seçmeniz gerekiyor. Ben ilk başta donanım hızlandırma olmadan deneyeyim dedim, zapret çalıştı fakat hızım 930 Mbps'ten 660lara kadar düştü. Sonrasında "hardware" seçeneğini seçtim. OpenWRT arayüzünden donanım hızlandırma kapalı gözükse de aslında çalışıyor böylece. Hızım da düzelmiş oldu.
Selamlar MR90X'in gigabitte zapret performansı nasıl? herhangi bir hızlı kaybı oluyor mu?

@prime Hocam merhabalar, raspberry pi 5 üzerinden openwrt ve zapret kurulumu yaptım. NFQWS ayarlarından tutun dns'ine kadar her şeyi değiştirmeme rağmen hala firefox üzerinden engelli sitelere giremiyorum. Chatgpt ile yazışmamdan da bir sonuç çıkmadı. Müsait olduğunuz zaman sizinle bir anydesk yapabilmemiz mümkün?

@prime Hocam merhabalar, raspberry pi 5 üzerinden openwrt ve zapret kurulumu yaptım. NFQWS ayarlarından tutun dns'ine kadar her şeyi değiştirmeme rağmen hala firefox üzerinden engelli sitelere giremiyorum. Chatgpt ile yazışmamdan da bir sonuç çıkmadı. Müsait olduğunuz zaman sizinle bir anydesk yapabilmemiz mümkün?
Hocam dns değiştirmediyseniz zapret bir işe yaramıyor. Önce dns değiştirmeniz lazım. Ondan sonra zapret kurun hallolacak.

DoH DNS kurmanız gerekli, düz v4 DNS kullandıysanız olmaz.

DoH DNS kurmanız gerekli, düz v4 DNS kullandıysanız olmaz.
luci-app-https-dns-proxy üzerinden mullvad bağlı ona rağmen olmuyor

Hocam dns değiştirmediyseniz zapret bir işe yaramıyor. Önce dns değiştirmeniz lazım. Ondan sonra zapret kurun hallolacak.
her şeyi kaldırıp önce luci-app-https-dns-proxy kurup sonra zapret’i mi yükleyeyim? ve mullvad’ı seçebilir miyim bir de aynı dns’i wan ayarlarından da değiştireyim mi?