İnceleme Optimum 11 İncelemesi

duranforreal

Üstün
İyi günler forum.
Bugün sizlere SATA SSD aldıktan sonra geçirdiğim Optimum 11 deneyimimi aktaracağım.
Ben Optimum 11 23H2 sürümünü kullanıyorum. Gayet iyi bir işletim sistemi aslında, hiçbir eksiği yok. Kaldırdıkları önemli özellikleri doğrudan masaüstünde bulunan "Extras + Info" isimli klasörden geri getirebiliyorsunuz. Kendisi debloated bir OS, bu da benim hoşuma gitti. Microsoft Store ve oyunlar varsayılan olarak yok ama MS Store uygulamasını winget aracılığıyla yükleyebiliyorsunuz. Bu oldukça mantıklı bir hareket; yeni kullanıcı oluşturmaya gerek kalmıyor. Kurulumdan sonra direkt olarak yönetici (Admin) hesabına atıyor, uğraştırmıyor. Sadece kurulum sırasında (boot edilirken) donarsa bir kez yeniden başlatın, ardından sorunsuz geliyor. Setup aşamasında Defender On/Off seçeneği de mevcut. Yine de ben Optimum 10’a geri döneceğim (zaten diğer HDD’de ve SSD’nin bir kısmında yüklü). Çünkü Optimum 11 bir süre sonra tıkanmaya başlıyor, kasmalar meydana geliyor. Oyun performansı açısından ise oldukça iyi; Windows 8’de alıp Windows 10’da alamadığım FPS’yi verdi. Sorun tamamen benim donanımımdan kaynaklı, yoksa gayet güzel ve hızlı bir işletim sistemi.
Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Aşağıya da sistemi bıraktım;

İşlemci: AMD Athlon II X4 640
Ekran Kartı: MSI GT 710 2GB
RAM: Kingston 4GB 1333MHz DDR3 + Rendition 4GB 1333MHz DDR3
Anakart: FOXCONN A74ML 3
SSD: MSI SPATIUM S270 240GB​

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamın yapılarını seviyorum güzel iş yapıyor düşük laptop olsaydı elimde opti10 yüklerdim.

Adamın yapılarını seviyorum güzel iş yapıyor düşük laptop olsaydı elimde opti10 yüklerdim.
Optimum 10'dayım bende şuan ve gerçekten çok güzel çok hızlı bi OS benim önceki HDD'de en hızlı çalışan OS bu olmuştu Tiny10dan hızlı geldi bana.

Bu sisteme Windows 7 gider bu arada. Dual boot yapıp performans oyun tarzı isteyen şeylerde Windows 7 kullanıp web ve önemli işler için Windows 10-11 tercih edilebilir.

Bu sisteme Windows 7 gider bu arada. Dual boot yapıp performans oyun tarzı isteyen şeylerde Windows 7 kullanıp web ve önemli işler için Windows 10-11 tercih edilebilir.
Önceden Windows 7 vardı donanım yükselttikçe OS'de yükselttim.

Önceden Windows 7 vardı donanım yükselttikçe OS'de yükselttim.

Ben bu Athlon ve Phenom işlemcileri hep Windows 7 ile kullandım ve açıkçası en stabil ve akıcı performansı daima bu işletim sisteminde aldım. Sonrasında Windows 10'a bir şans verdiğimde, sanki o eski işlemciler bir türlü tam potansiyeline ulaşamıyor gibiydi, hep bir hantallık hissediyordum. Bir de aklımda kalan bazı ufak hileler vardı o dönemden kalma. Yanlış hatırlamıyorsam, Athlon II X4 640 gibi bazı işlemcilerde L3 cache açma gibi bir durum söz konusuydu. Phenom serisinde ise acc ayarıyla kilitli çekirdekleri açma maceramız vardı. Örneğin 2 çekirdekli bir Phenom II işlemciyi, şansımız yaver giderse 4 çekirdekli olarak çalıştırıyorduk.

Nasıl oluyor öyle ya valla L3 açmak değişik fikir L2 zaten 2MB Hocam.

Bide evet Windows 7 çok akıcı fena akıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…