Snapdragon 8 serisi ust segment oluyor hocam. Helio G99 ise daha cok giris ve orta segmente kayan diyebiliriz.
Anladım hocam şimdi. Ben 865'i orta segment ama üst segmente kayan bir işlemci olarak gördüm biraz. Snapdragon işlemcilerde Snapdragon 8 Gen ve üstü, üst segment olarak sanıyordum.

Yani karşılaştırırken 865 orta segmentin en üst seviye işlemcisi G99'da en alt orta segment işlemci olarak düşündüm. Bilgilendirme için teşekkür ederim bu arada. :)

3 sene geçmeden SD 888, SD 8 Gen 1 bile eskidi desene şunlara. 😂
Ben bilmiyordum hocam, niye dalga geçiyorsunuz ki. Ben eski, kötü bir işlemci demedim ki. Çok üst seviye işlemciler onlar. Ben sadece SD 865 işlemcisini üst segment olarak sayılmıyor diye düşünmüştüm ama yanlış düşünüyormuşum. Öğrenmiş oldum.

@ZCPS21 kesinlikle oyle. 7 Gen 3'un 3DMark puanini yakalamak icin 888'i dondurucuya atmaniz gerekiyor. CPU'da zaten 888 ayarinda. Sadece amirallerin prime cekirdekleri hala cok guclu. Rendering'le ugrasmadiginiz surece onemli bir etkisi yok tabii.

8 Gen 1 doneminde GPU'da bayagi sicradiklari icin onu raw gucte yakalamak biraz surebilir ama 888 ve oncesinin ust segment ozelligi kalmadi.

Cihaza ve bakış açısına göre cevap değişir. Snapdragon 865, Aralık 2019'da çıkmış amiral gemisi bir işlemci olsa da; günümüz orta segment yongaları gücünde olduğundan 2024 yılında orta-üst segment diyebiliriz. Helio G99 ise giriş seviyesinin hemen üstünde orta-alt segmentte konumlandırılabilir.

@144 @7450 Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Orta segmentten bahsedildiğini biliyorum ama, SD 865 işlemciyi orta segmentin en üst seviye, güçlü işlemcisi olarak, G99'u ise orta segmentin en düşük, güçsüz işlemcisi olarak düşünerek yazdım. Biri üst segment diğeri alt segment işlemcilerdenmiş. Önceki mesajımda da belirtmiştim.

Bence orta segment de olsa markalardan daha iyi daha kötü diye yorum yapılmamalı, her modelin kendine göre kötü yanları örneğin güç tüketimi gibi, ve iyi yanları olabiliyor. O yüzden tam model olarak daha iyi yorumlanabilirdi ilk mesajlarımda onu demeye çalıştım.