Japonya'da şirket hayatına girersen o özgürlük hissi yok olur biter bida ö'sünü bulamazsın. Turistken Kuzey Kore bile özgür.
Turistik açıdan demiştim zaten :D Bir de meslek var meslek var.
Arkadaşın çalışmak ve yaşamak için ülke aradığını sonradan anladım.

11000 euro türkiyedeki ortalama bir ailenin yıllık gelirinden daha fazla.
O mantıkla bakarsan, hiçbir ülkede okuması mümkün değil. İsviçre'den örnekle, özel üniversitelerin yıllık ücreti 35-40 bin Euro'yu bulabilir. Avrupa'daki en ucuz üniversiteler Almanya'da bulunur. 11.000 Euro dediğiniz yıllık masraf ise, aylık 900-950 Euro'dur; bu parayı rahatça öder. Asgari ücretler zaten 2.000 Euro'dur; burs alsa ve çalışsa öder.

15 yaşındayım 16 gireceğim. İş olarak şu an pastanede çalışıyorum 8 saat. Arkadaşımda çalışıyor, birlikte gideceğiz. Ailemdende yardım alırız.
Daha o yaşta siz oraları istiyorsunuz, ama onlar sizi istiyor mu diye hiç araştırdınız mı? Babanız zengin mi mesela, veya o ülkelerin vatandaşı aile yakınınız var mı? Akraba demiyorum yanlış anlaşılmasın, akrabalar kimsenin gözünün yaşına bakmaz, yardım etmez.

Finlandiya, İsveç, Norveç ve İzlanda'dır. Sıcak yer isteniyorsa da Portekiz ve (Kuzey) İtalya'dır.

Ayrıca önerilen çoğu ülkeye gittim ve mesleğim gereği nasıl ülke olduklarını biliyorum.
  • İsviçre ve Yeni Zelanda'da düşük ev sahiplenme problemleri var. Çoğu insan yüksek maaş için Zürih'te çalışıyor ama kiralar çok uçuk olduğundan maaşları Zürih'te yaşamaya yetmediği için çevresine yerleşiyor ve her gün trenle gelip gidiyorlar. Keza Danimarka, Hollanda, Belçika ve Avustralya gibi ülkelerde de bu durum mevcut.
  • Almanya ve Avusturya'da ırkçılığa uğramanız diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olasılıktadır. Bunun dışında çok bürokrat bir ülke olması ve insanların çok katı olmaları, düşük maaşlar (yüksek vergilerden dolayı) birer dezavantajlarıdır.
  • ABD, Birleşik Krallık, Fransa'da sürekli yükselen suç oranları, mülteci ve göçmen krizleri, siyasi çıkmazlar bu 3 ülkeyi yaşanabilir olmaktan uzak tutuyor.

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör: