Furkan9600 4

Yetkin
Yer
Düzce
Ben sadece sınavda AYT'de sayısal çözersem üniversiteye yerleşir miyim? TYT sözel kısımdan 2 defa mezuna kaldım, seneye sadece AYT çözsem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kalktı. Bu senenin TYT notunu, sonraki seneye kullanamıyorsunuz, eskiden vardı öyle bir şey. Hem AYT hem de TYT'yi aynı anda halletmeniz gerekiyor. AYT notu gerektiren okullara girebilmek için TYT Türkçe ve Matematikten yarım net almış olmanız gerekiyor, yoksa AYT notunuz hesaplanmıyor.

Bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampını izlesen hiç yoktan 5-6 net yaparsın Türkçede 1-2 basit paragraf çözsen yine yaparsın ama TYT temeli olmadan nasıl AYT yapacaksınız.

Dershaneye gittim ona rağmen TYT temelim tam oturmadı ki ne kadar kaç hoca izledim YouTube'da dediğinizide izledim dershane zamanı yok anlamıyorum türkçeden ve matematikten.

Türkçe ve matematik temelim yok meslek lisesi mezunuyum matematik görmedim.
Türkçe temeliniz nasıl yok ? 40 sorunun 30'u falan okuduğunu anlama zaten. Üstüne 2 defa mezuna kaldım demişsiniz buna rağmen TYT'yi nasıl yapamıyorsunuz ? TYT konularını yapamadan AYT konularını hiç yapamazsınız zaten.

Puan hesaplanması için gereken minimum net muhabbeti vardı. O ne alemde bilmiyorum. Olmadığını varsayıyorum. TYT'yi boş bırakıp AYT'yi fulleyen, diploma notu 80 olan bir sayısal öğrencisi yaklaşık 388 puan alır.
Burada "EA Türkiye 1040'üncüsü" olarak belirtilen arkadaşın sayısal puanı o civarda gibi gözüküyor. Sıralaması 103 bin. Sıralama başka yıllarda değişebilir.

Bu arada sözelcileri adamdan saymayıp Türkiye X'incisi demeleri ve matematik 40/39, biyoloji 13/12 demeleriyle kalitelerini konuşturmaları gözden kaçmıyor.

Türkçe ve matematik olmadan AYT sayısal fullemenizi iple çekiyorum. 2 yıl ders çalışmak yerine armut toplamanız verimli olmuştur umarım.

Türkçe temeliniz nasıl yok? 40 sorunun 30'u falan okuduğunu anlama zaten. Üstüne 2 defa mezuna kaldım demişsiniz buna rağmen TYT'yi nasıl yapamıyorsunuz? TYT konularını yapamadan AYT konularını hiç yapamazsınız zaten.

AYT temelimi hocalar sayesinde kapadım zaten 😵‍💫 dershanede bir tek TYT eksiğimi kapatamadım çünkü anlamıyorum dediğim gibi anlamıyorsam zorla ezber olmaz 😵‍💫