Teist olsaydım bu tarz düşüncelere kapılmazdım. Sonuçta amacım önceden bana verilmiş oluyor ve yaptığım her davranışın karşılığını ölünce alacağımı biliyorum. Gayet sağlam bir motivasyon bence.
Uğraş bulmayı veya hedef koymayı denedim. Ama nihilizm öyle işledi ki damarlarıma boşa çabalama hissi peşimi bırakmıyor. Sonuçta mesela hedefimi gerçekleştirdim ve öldüm sonuçta ne oldu yok oldum. Peki ya hedefimi gerçekleştirmeden ölseydim ne olacaktı? Yine aynı şekilde yok olacaktım.
Hocam merak etmek isterdim ama bu hayatın saçmalık olduğunu değiştirmez. Marsa gitsek de hayat boş gitmesek de. Benim için bir şey fark etmiyor yani.
Dolu dolu yaşayan biriyle aynı şekilde sonlanması hayatımızın cevap bence. Dolu dolu yaşasamda aynı yok oluşa mahkumum. Yok olunca dolu dolu yaşamanın hiçbir anlamı kalmayacak.
Benim için gerçek yok oluş kötülüklerimin iyiliklerimden fazla çıkıp cehenneme gitmektir. Bundan çok korkarım. En büyük korkum ise Allah'a olan inancımın samimi olmadığı gerçekte dinsiz birisi olduğumun söylenmesi ve asla cehennemden çıkamayacak olmamdır. Eğer ki sadece ve sadece 1 sevap farkla bile veya 100 yıl arafta bekledikten sonra bile cennete gittiysem işte o vakit hayatım nasıl geçmiş olursa olsun o hayat benim için tatmin edicidir hedefe ulaşılmıştır. Önemli olan sonuçtur. Artık sonsuz multluluk kaynağına ulaşmışsın ve oradan asla çıkarılmayacaksın. Bundan daha büyük rahatlık mutluluk ne olabilir ki. Zerre tınlamam dünyadaki hayatımı üzüntülerimi hayal kırılığımı yapamadıklarımı. Ama eğer ahirette cehenneme düştüysem dünyada üzüldüğüme 5 misli daha fazla üzülürüm. Sonuç kötüdür imtihan kötü geçmiştir. Geri dönme şansı yoktur.
Saçma düşünüyorsun. Yemekten sevişmekten içmekten gezmekten zevk almıyor musun?
Hepsinin bedeli var. Getirdiği kadar götürüyor da hatta kimisi getirdiğinin 10 misli götürüyor. Yemek yiyorsun ancak karnın şişiyor kilo alıyorsun belli bir zaman sonra tatlılar yasak ewkşi yasak turşu yasak oluyor sınıra varıyorsun. İçki içiyorsun ertesi gün kafa bir dünya uyanıyorsun tüm gün baş ağrısıyla geçiyor 10 yıl sonra da siroz merhaba geldim geri kalan hayatının içine edeceğim diyor. Sevişmek güzel ama kısa sürüyor bir kadının tribi dırdırı ise ömürden ömür götürüyor çenen kopsun nalet kadın dedirtiyor hele menopoz dönemine de geldiyse tam bela oluyor. Yaşlandıklarında ise ikisi de birbiriyle didişiyor. İyi örnekleri olsa da çoğunlukla zevklerin bedeli var hatta çok ağır bedelleri de var yani bu dünya zevkleri için yaşanılacak bir dünya değil. Öteki dünya için cennet için Allah'ın memnubiyeti için yaşanılacak bir dünya çünkü zevk bu sefer sonsuz ve Allah tarafından garanti edilmiş eğer iyi insan olduğun tasdik edilmişse.
Öteki dünya olmadığını bilerek yaşamak daha heyecan verici. Sahip olduğun tek yaşam bu ve bu yaşama çok daha fazla deneyim sığdırman gerekiyor. Bu durum insanı amaçsız bırakacağına çok daha fazla amaç vermeli.
Öteki dünya olmadığını bilmek insanı çıldırtan bir şey bence. 30 yıl boyunca bir evin bodrumunda güneş yüzü görmeden babanız tarafından defalarca tecavüz edilmişseniz bu insanın tek umudu nedir sizce? Bir gün buradan kurtulmak babanızın sizin yaşadığınızın 10 katı ceza alması değil mi? Babanız hapse girdi ve 2 yıl sonra öldü. Sizce cezasını çekti mi hayır siz tatmin oldunuz mu çektiğiniz acılar dindi mi nutuldu mu travmanız geçti mi yaralarınız ondu mu mutlu oldunuz mu hepsi hayır. Sizin için hayatın tek anlamı nedir babanızın saatlerce günlerce yıllarca acı çekmesi ve sizin de onu seyredip rahatlamanız 30 yıllık hapisliğin karşısında sonsuz cennette kalmak.
Bu mazluma bu mağdura ahiret yok Allah yok ödül ceza yok demek 30 yıllık acıdan daha büyük acıdır.
İsrail yıllarca filistinlilere güç bende o halde istediğim kadar zulmederim diyor ve zulmediyor. Sizin tek suçunuz da gazze açık hava hapishanesinde doğmuş olmak. İngiltere prensi olarak da doğabilirdiniz niye bu acı hayatı hakedecek bir şey mi yaptınız.
Hitler'in ölüm kamplarında yıllarca işkence edilen kişilere Hitler de siz de toprak olacaksınız. Deyince bu insanların ne hisssedeceğini düşünün bakalım. Nasıl ya zalim de mazlum da toprak mı olacak sadece. Ne olacak bizim çektiğimiz acılara.
Ya da thomas edison ben dünyaya ışık verdim milyonlarca insan benim sayemde rahat huzur mutluluk içinde yaşadı bana bir ödül olmayacak mı toprak olup gidecek miyim demeyecek mi?
Çalışmak varsa acı varsa başarı varsa ödül ve ceza da vardır çünkü bu yaradılışa en uygunudur.
Yaşamak için illâ bir neden gerekmez, insan sırf istediği için bile yaşayabilir. Bir şeylere bağlanma dürtüsü insanlarda çok fazla olan bir şey, herkes buna sahip değil.
İnsan istediği için yaşar bu kadar basit bir şey, boşuna dallandırıp budaklandırmaya ihtiyaç yok. Kâinatın büyüklüğüne aklımız yetmez, bir yağmur damlası okyanusu idrak edemez. İnsan koca yaratılışta bir toz tanesi; ölsen de ölmesen de evrenin umurunda olmayacaksın, hatta gezegenin bile umurunda olmayacaksın.
Basit canlılarız ve çok fazla anlam aramayın, çünkü bunlar anlamsız. Bu sebeple bize sadece bahşedilen bu yaşamın keyfini çıkarmak düşer.
Bize bahşedilen hayatın keyfini çıkarmak düşer demişsiniz ya.
Peki ya bu dünyaya doğuştan kör sağır dilsiz olarak doğsaydınız ve 120 yıl yaşasaydınız nasıl keyfini çıkarırdınız söyler misiniz? Doğuştan lösemili olarak yaşasaydınız her gün kanınız değişseydi aileniz size bela olarak baksaydı nasıl zevk alırdınız.
Öyle ya herkes sağlıklı doğmuyor, herkesin anne babası sağ olmuyor, herkes normal bir hayat yaşamıyor.
Bu dünya öyle hadi canım yiyelim içelim yaşayalım ölelim denecek basit bir dünya değil.
Hadi biz sağlıklı standart bir hayat yaşadık varsayalım ve Allah'ın varlığı bizi çok ilgilendirmiyor toprak olup gitmek bizi ırgalamıyor diyelim. Afrika'da bir deri bir kemik ölen çocukların ödülü olmayacak mı, Afrika'yı yıllarca sömürenlerin cezası olmayacak mı, katillerin, zalimlerin cezası olsun diye istemeyecek misiniz? Benim için önemli olmasa da onlar için Allah olsa ödül ceza olsa iyi olacak demeyecek misiniz?
Öteki dünya olmadığını bilerek yaşamak daha heyecan verici. Sahip olduğun tek yaşam bu ve bu yaşama çok daha fazla deneyim sığdırman gerekiyor. Bu durum insanı amaçsız bırakacağına çok daha fazla amaç vermeli.
Heyecan verici öyle mi?
Yemeğinize sizden habersiz bilerek kanserojen madde atan kişilerin kimler olduğunu öğrenmek istemez misiniz? Onların ceza aldığını görmek istemez misiniz?
Annenizi 30 bıçak darbesiyle işkence ederek kimin öldürdüğünü bilmek istemez misiniz.Onun cehennemde yanarken cezasını çekerken görmek istemez misiniz?
Üniversite sınavında 5 bin kişinin kopya çekerek sizin hakkınızı yediğini öğrenmek istemez misiniz? Onlardan tek hakkınızı almak istemez misiniz?
Bir gece yarısı evinizi arabanızı kundaklayıp kaçan kişinin kim olduğunu öğrenmek istemez misiniz? Gördüğünüz zarara karşılık cennetten bir köşe istemez misiniz?
Ülke hazinesinden 400 milyar dolar çalan kişilerin ceza aldığını görmek istemez misiniz.
Hayatta en sevdiğiniz kişileri cennette huzur içinde yaşadıklarını görmek istemez misiniz?