Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hırsızlık konusunda bu kadar hassas biriyseniz, hırsızlığa da göz yumup bazılarına para kazandırmazsınız diye düşünüyorum. İstiyorsanız korsan da oynamayın para da kazandırmayın. Ben illa korsan oyna demiyorum zaten.
O zaman su, ekmek de almayın devlete para kazandırmamak için.

Hırsızlık konusunda bu kadar hassas biriyseniz, hırsızlığa da göz yumup bazılarına para kazandırmazsınız diye düşünüyorum. İstiyorsanız korsan da oynamayın para da kazandırmayın. Ben illa korsan oyna demiyorum zaten.

Bu mantıkla yaklaşırsak, sadece oyun değil; aldığım işlemciden giydiğim ayakkabıya kadar ödediğim her vergi veya yaptığım her harcama birilerine para kazandırmak oluyor. 'Birileri para kazanmasın' diye hayatın genel işleyişinden mi kopalım? Önemli olan emeğe saygı duymak ve yasal olanı tercih etmektir.

Dediğin şey mantıklı veya mantıksız ona girmeyeceğim fakat genel anlamda "para kazandırmayın bunlara" dersen hiçbir şey almaman gerekiyor. Çünkü aldığın sakızda bile bir vergi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.