Bunun değişmesi öyle kısa sürecek ki, hepimiz şaşıracağız.
Şu an bazı etkenler olmadan oyun geliştirmenin süresini 1 - 2 sene azaltacak bir olaydan bahsediyoruz, insanlar mesela oyunların yenisinin çıkma süresinden aşırı şikayetçi, ertelenen oyunlar?
Bu sanayi devriminde de oldu, makineler insanların işlerini ellerinden aldığında milyonların katıldığı protestolar oldu, yine aynısı olacak ve yine yeni iş kolları doğacak.
Üstelik benim kastettiğim nokta "tamamen AI ile yapılmış oyunlar." değil, ben oyun geliştiriyorum, bunun sanat tasarımını, seslendirmesiyle mi uğraşayım? Yoksa oyunun mekanik kısmını mı geliştireyim? İnsan bulayım desem gönüllü çalışan bulmak zor, gönüllü bulsam istediğim gibi olmuyor. O kişiyle yasal süreç imzalamak gerekiyor. Ben indie geliştirici olarak yaratıcılığımı tamamen oyunuma vermek isterim, AI'ın etkisi burada devreye girecek.
Abi üzgünüm, ses sanatçıları veya grafik tasarımcılar işsiz kalacaksa bende kalacağım, benim de yerim değiştirilecek.
Hani AI'lara nefret kusanlar bir müsaade gidip multi milyar dolar şirketlerin yöneticisine nefret kussunlar, bir oyuna 300 milyon veya 50 - 100 milyon dolar bütçe ayırabiliyor muyum da AI kullanmayacağım ben?