Detaylar
Kim cevapladı?Bundan 4 - 5 sene sonrası AI'ın tamamen entegre olduğu, blueprintlerin yani hazır sistemlerin peynir ekmek derecesinde kolaylaştığı bir yere evrilecek.
Ses sanatçısı derdi maalesef bitecek, bunun dışında ekiple yapılması gereken işlerin sayısı azaltılıp kolaylaştırılacağı için ındie yapımcılara gün doğacak, tek başımıza yapabileceğimiz işlerin sayısı artacak, projeler arası süre kısalacak.
AAA oyunlar içinse gelecek daha çok Hollywood'laşma, daha sinematik bir düzeye kayacak. Oyunlarda artık daha fazla ünlü isim göreceğiz, çünkü yaratıcılığın sınırına geldik.
Bana kalırsa yazılım temelin varsa, okula ihtiyacın olmayacağıdır. 4 seneni okula vermektense tamamen oyun geliştirmeye adaman seni daha iyi hale getirir. Artık AI aletleri ve bilgiye erişimimizin artması yüzünden ben bu yönde düşünüyorum.
Ses sanatçısı derdi maalesef bitecek, bunun dışında ekiple yapılması gereken işlerin sayısı azaltılıp kolaylaştırılacağı için ındie yapımcılara gün doğacak, tek başımıza yapabileceğimiz işlerin sayısı artacak, projeler arası süre kısalacak.
AAA oyunlar içinse gelecek daha çok Hollywood'laşma, daha sinematik bir düzeye kayacak. Oyunlarda artık daha fazla ünlü isim göreceğiz, çünkü yaratıcılığın sınırına geldik.
Bana kalırsa yazılım temelin varsa, okula ihtiyacın olmayacağıdır. 4 seneni okula vermektense tamamen oyun geliştirmeye adaman seni daha iyi hale getirir. Artık AI aletleri ve bilgiye erişimimizin artması yüzünden ben bu yönde düşünüyorum.
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
AI oyunlar bence yine bir yerde olacak ama genellikle linç yiyecek. Millet daha çok el yapımı oyunları tercih ediyor.Bundan 4 - 5 sene sonrası AI'ın tamamen entegre olduğu, blueprintlerin yani hazır sistemlerin peynir ekmek derecesinde kolaylaştığı bir yere evrilecek.
Syntax
Üstün
AI oyunlar bence yine bir yerde olacak ama genellikle linç yiyecek. Millet daha çok el yapımı oyunları tercih ediyor.
AI oyun diye bir şey yok ki. Kod yazarken kolaylık olsun diye bazı yerleri AI'a yazdırır çekidüzen verirsin. Ki kod yazma dışında da bir artısı yok zaten şu an. Yaratıcılık konusunda vasatın altı durumda.
Ülkemizde de gelişmeye başladı. Ve yatırım alan bir sektör. İleride daha da artacaktır yatırımlar.
Bunun değişmesi öyle kısa sürecek ki, hepimiz şaşıracağız.AI oyunlar bence yine bir yerde olacak ama genellikle linç yiyecek. Millet daha çok el yapımı oyunları tercih ediyor.
Şuan bazı etkenler olmadan oyun geliştirmenin süresini 1 - 2 sene azaltacak bir olaydan bahsediyoruz, insanlar mesela oyunların yenisinin çıkma süresinden aşırı şikayetçi, ertelenen oyunlar?
Bu sanayi devriminde de oldu, makineler insanların işlerini ellerinden aldığında milyonların katıldığı protestolar oldu, yine aynısı olacak ve yine yeni iş kolları doğacak.
Üstelik benim kastettiğim nokta "tamamen AI ile yapılmış oyunlar." değil, ben oyun geliştiriyorum, bunun sanat tasarımını, seslendirmesiyle mi uğraşayım? Yoksa oyunun mekanik kısmını mı geliştireyim? İnsan bulayım desem gönüllü çalışan bulmak zor, gönüllü bulsam istediğim gibi olmuyor. O kişiyle yasal süreç imzalamak gerekiyor. Ben indie geliştirici olarak yaratıcılığımı tamamen oyunuma vermek isterim, AI'ın etkisi burada devreye girecek.
Abi üzgünüm, ses sanatçıları veya grafik tasarımcılar işsiz kalacaksa bende kalacağım, benim de yerim değiştirilecek.
Hani AI'lara nefret kusanlar bir müsade gidip multi milyar dolar şirketlerin yöneticisine nefret kussunlar, bir oyuna 300 milyon veya 50 - 100 milyon dolar bütçe ayırabiliyor muyum da AI kullanmayacağım ben?
Syntax
Üstün
Bunun değişmesi öyle kısa sürecek ki, hepimiz şaşıracağız.
Şu an bazı etkenler olmadan oyun geliştirmenin süresini 1 - 2 sene azaltacak bir olaydan bahsediyoruz, insanlar mesela oyunların yenisinin çıkma süresinden aşırı şikayetçi, ertelenen oyunlar?
Bu sanayi devriminde de oldu, makineler insanların işlerini ellerinden aldığında milyonların katıldığı protestolar oldu, yine aynısı olacak ve yine yeni iş kolları doğacak.
Üstelik benim kastettiğim nokta "tamamen AI ile yapılmış oyunlar." değil, ben oyun geliştiriyorum, bunun sanat tasarımını, seslendirmesiyle mi uğraşayım? Yoksa oyunun mekanik kısmını mı geliştireyim? İnsan bulayım desem gönüllü çalışan bulmak zor, gönüllü bulsam istediğim gibi olmuyor. O kişiyle yasal süreç imzalamak gerekiyor. Ben indie geliştirici olarak yaratıcılığımı tamamen oyunuma vermek isterim, AI'ın etkisi burada devreye girecek.
Abi üzgünüm, ses sanatçıları veya grafik tasarımcılar işsiz kalacaksa bende kalacağım, benim de yerim değiştirilecek.
Hani AI'lara nefret kusanlar bir müsaade gidip multi milyar dolar şirketlerin yöneticisine nefret kussunlar, bir oyuna 300 milyon veya 50 - 100 milyon dolar bütçe ayırabiliyor muyum da AI kullanmayacağım ben?
Grafik tasarımı ve model tasarımında bayağı bir iş kolaylaşacak. Ama ses nasıl olur bilemiyorum.
Syntax
Üstün
O zaman diplomadan çok iş kişinin kendinde bitiyor.
Biraz öyle. Ama üniversite okumak avantaj. Ekip bulmak veya network açısından. Ekstra grup çalışmasını öğrenmek gibi şeyler için.
Evet, iyi bir indie yapım artık AAA oyunlarla kapışabiliyor, günümüz oyun sektörü adil baya.O zaman diplomadan çok iş kişinin kendinde bitiyor.