Erdemkilic7

Gelişen
Yer
İstanbul
Merhaba,

İki adet M.2 SSD ve bir adet normal SSD kullanıyorum. Sizce işletim sistemini hangisine, oyunları hangisine kurmalıyım?

1. M.2 SSD: Samsung 980 Pro / 2 TB.

2. m2.SSD: Samsung 970 EVO Plus / 500 GB.

3. SSD: 240 GB.

Merhaba,

İki adet M.2 SSD ve bir adet normal SSD kullanıyorum. Sizce işletim sistemini hangisine, oyunları hangisine kurmalıyım?

1. M.2 SSD: Samsung 980 Pro / 2 TB.

2. m2.SSD: Samsung 970 EVO Plus / 500 GB.

3. SSD: 240 GB.
980 Pro'ya kurulmalı. En hızlı ssd'ye kurmak oyun ve dosyaları her zaman daha iyidir.

İşletim sistemini de oyunları da 980 Pro'ya kurmanız daha iyi olur. Okuma/yazma hızları olarak diğerinin iki katı.

Tabi buna Windows ve sistemde kullandığın Steam - discord gibi uygulamalar da dahil. En hızlı Ssd'ye kurulması daha sağlıklı.

980Pro hepsinin altından kalkar, fakat hem işletim sistemi, hem oyun aynı SSD de olması yavaşlama olur mu gibi düşündürebilir. Ben 990 Pro'ya oyunları yükledim işletim sistemi WD 570 M.2'de

980Pro hepsinin altından kalkar, fakat hem işletim sistemi, hem oyun aynı SSD de olması yavaşlama olur mu gibi düşündürebilir. Ben 990 Pro'ya oyunları yükledim işletim sistemi WD 570 M.2'de
Yavaşlama olmaz o tarz bı durumda.

Oyunlar ve işletim sistemini aynı diske kurmak mı, yoksa ayrı disklerde tutmak mı daha mantıklı?

F'yi

Aynı diskte durması diski yavaşlatmaz. En sağlıklısı Dosya Gezgini üzerinde bakarken diskin normal gözükmesi. Kırmızı olana kadar doldursan bile sorun olmaz ama normal gözükmesi daha iyi ayrıca kırmızı gözükene kadar zaten 1.8TB falan dolu olması lazım anca o zaman uyarı vermeye başlar.

HDD olsaydı okuma tarzından dolayı belki yavaşlama olabilirdi. Ama SSD de böyle bir durum yaşanacağını düşünmüyorum.