Bahsettiğim sorunlara neden olabilecek şeyler midir peki bunlar? Yapay zeka yardımıyla biraz araştırdım pop mevzusu en olası olan geldi. Ama bunu müşteri hizmetlerine yine nasıl anlatabileceğimi anlamadım tek çözümleri modemi resetleyin demek oluyor.

1 haftadır devam ediyor konuda bahsettiğim genel arıza sonrası oldu ne olduysa. İnternet sağlayıcım Vodafone.

Merak etmeyin para vermek istediginizde durduran olmayacaktir. Statik IP satin almak istiyorum demeniz yeterli.

Merak etmeyin para vermek istediginizde durduran olmayacaktir. Statik IP satin almak istiyorum demeniz yeterli.
Yok ondan bahsetmiyorum, statik IP'yi birazdan alırım. Sorun statik IP çözümlü değilse bu sadece Türkiye merkezli belli altyapılı sunucularında olduğunu nasıl açıklayabilirim. Gidip sorun olmayan bir IP gibi bir şeyden deneyip bunda sorun yok falan filan diyecekler gibi geliyor çünkü.

Yok ondan bahsetmiyorum, statik IP'yi birazdan alırım. Sorun statik IP çözümlü değilse bu sadece Türkiye merkezli belli altyapılı sunucularında olduğunu nasıl açıklayabilirim? Gidip sorun olmayan bir IP gibi bir şeyden deneyip bunda sorun yok falan filan diyecekler gibi geliyor çünkü.

Hocam genelde mhdeki kisiler bu konuda cok bilgili olmuyorlar, 100 ping ve ustu yoksa ve profesyonel bir kullanici degilseniz de asla onemsemiyorlar.

Hocam genelde mhdeki kisiler bu konuda cok bilgili olmuyorlar, 100 ping ve ustu yoksa ve profesyonel bir kullanici degilseniz de asla onemsemiyorlar.
Vodafone da çalışan bir tanıdığım var onun aracılığı ile işi bilen birine kendimi aratabilirim belki. Şimdi Statık IP'yi aldım gönderdiler yeni IP adresimi. Akşam denerim düzelip düzelmediğini yapmam gereken ekstra bir şey var mı ? İçimden bir his Statik IP ile alakalı değil diyor çünkü sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde herhangi bir sorun gözükmüyor bazen rastgele birkaç saniyeliğine de düzelebiliyor.

Vodafone da çalışan bir tanıdığım var onun aracılığı ile işi bilen birine kendimi aratabilirim belki. Şimdi statık IP'yi aldım gönderdiler yeni IP adresimi. Akşam denerim düzelip düzelmediğini yapmam gereken ekstra bir şey var mı? İçimden bir his statik IP ile alakalı değil diyor çünkü sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde herhangi bir sorun gözükmüyor bazen rastgele birkaç saniyeliğine de düzelebiliyor.

Modemi yeniden baslatin yine de. Tanidik varsa yapabilirsiniz oyle bir şey.

Şu an işteyim eve gidince yapayım ama bahsettiğim olay sadece belli altyapıların serverlerinde oluyor. Büyük oyun serverlerine sunucu kiralayan bir firmanın altyapısı diyelim türknet veya türk telekom vs gibi gibi, bunlarda oluyor sadece diğerlerinde olmuyor gibi düşünün.

Ve bahsettiğiniz terimlere biraz uzağım Uc sunucu, POP, CGNAT gibi terimlerin ne olduğunu bilmiyorum yani biraz daha açarsanız sevinirim.
O servislerin public IP yada adreslerine PingPlotter ile trace route ve packet loss test yapip bulabilirsiniz sorunun kim oldugunu. POP sorunuysa veya CGNAT'se daha once de dedigim ISP ilgilenmeli.

O servislerin public IP yada adreslerine PingPlotter ile trace route ve packet loss test yapip bulabilirsiniz sorunun kim oldugunu. POP sorunuysa veya CGNAT'se daha once de dedigim ISP ilgilenmeli.
PingPlotter ücretsiz kullanılabiliyor mu ? Sitesinde baktığımda ücretli abonelik tarzı şeyler gördüm.

Öğlen saatlerinde statik IP'yi almıştım modemime işlenmişti, şikayetvar'a açtığım talebime de geri dönüş sağladılar az önce arandım modeminize bir güncelleme atacağım kapatıp açar mısınız dedi şu anlık sorun yok gibi duruyor. Ya o güncellemeden oldu ya da statik IP'den hangisi sayesinde oldu bilmiyorum ama sorunum çözüldü. 15'inde bir daha arayalım sorun devam ederse başka türlü aksiyon alırız dediler.

@TheAny @Jorji @144 Yardımlarınız için teşekkür ederim. Keşke hangisinin sorunu çözdüğünü tespit edebilseydim :)