Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
"Özelden yardımlaşmak" kuralı düzeltilmesi gerek. Normal bir yardım konusunda kesinlikle katılıyorum buna. Özelden yardım almak yerine forumda herkesin görmesi daha iyi olacaktır.

Ancak, bu uyarı yardımlaşmanın dışındaki konularda bence uygulanmamalı veya esnetilmeli. İsteyen her şekilde ulaşıyor zaten. Oyun arkadaşı konusu açar ve toplar herkesi.

Örnek veriyorum: Extended kernel konusunda mesela, arkadaşla sosyalden yazışsam iki taraflı iletişim sağlanıyor mu evet ama gereksiz yere zaman kaybediyoruz.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

(Dipnot: Bu sadece belirli mesajlar için esnetilmeli. Forumdan yazışarak zaman kaybı olabilecek mesajlar için.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 15 Eksi
Benim de bir uyarım var bununla ilgili, üstelik herhangi bir iletişim adresi yok, teklif sadece. ''Gel oyun oynayalım kanzi'' diye iletişimi verseydim uyarı almayacaktım. Kuralın düzenlenmesi iyi olur.

Katılıyorum. Bu kadar resmi, katı ve kurumsal olmaya gerek yok.
Burası en nihayetinde insanların yardımlaştığının yanında çevrim içi sosyalleştiği bir yer de.
Üyelerin kendi arasındaki sosyal bağları kurma noktasında oldukça kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorum.

Bu tür durumda konu sahibi ve yardımcı kişi sorunu çözdüyse yazmalı. Ki bunun ihtimali çok çok düşük. Bu yüzden benim önerim illa bağlanmak gerekiyorsa özele bağlansın. Ama gerek yoksa ceza sebebi olabilir.

Özelden yardım istemenin yasak olması bana hep saçma gelmiştir zaten.

Geçenlerde -hangi konuydu unuttum- Recep Baltaş bir üyeye bağlanıp yardım etmiş ve biz böyle yapsak ban yeriz diye sitem etmiştim. Özelden yardımlaşmak yasak olmamalı, yardımlaşmanın sonucunda bir çözüm bulunursa veya çözüm bulunmasa bile denenen yöntemler konuya yazılırsa hiçbir sorun olmaz. Vakitten de tasarruf olur.
Bu tür sosyal içinden haberleşip uzaktan bağlanmanın herkese açılması sonucunun nasıl bir güvensiz ortam yaratacağını düşünmüyor musunuz gerçekten? Üstelik ortaya çıkacak bir olayda sağlayıcılardan biri olacağı için Techolay'ın da başı dolacak. Ekstra moderasyon yüküde getirecek. Zaten konuya yazılacaksa özelden konuşmanın ne anlamı var ayrıca. Vakitten tasarruf değil tam tersine daha da israf olmuş oluyor.

Sonra da X kişisi, @Lee Yubin benim bilgisayarıma virüs attı diye konu açar. Çık bakalım işin içinden çıkabilirsen...
Bu tür sosyal içinden haberleşip uzaktan bağlanmanın herkese açılması sonucunun nasıl bir güvensiz ortam yaratacağını düşünmüyor musunuz gerçekten? Üstelik ortaya çıkacak bir olayda sağlayıcılardan biri olacağı için Techolay'ın da başı dolacak. Ekstra moderasyon yüküde getirecek. Zaten konuya yazılacaksa özelden konuşmanın ne anlamı var ayrıca. Vakitten tasarruf değil tam tersine daha da israf olmuş oluyor.
O zaman Sosyal içinde mesajlaşma imkanı olsun. Bazı şeyleri çok gereksiz abartıyorsunuz.