Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Avrupa'daki neredeyse herkes gezmek için kullanıyor. Ben de öyle yapıyorum. Her hafta başka ülkeye gidiyorum çünkü yanımdaki şehre gitmekten bir farkı yok. Başka ülkeye kalıcı olarak taşınmak için çok sebep bulunmuyor. Türkiye de Avrupa Birliği üyesi olabilecek kadar iyi bir ülke olursa Türkiye'deki insanlar da başka yere taşınmak istemez.Ülke bu hâldeyken AB'ye girecek hâli yok ya. Özgür Özel de bu serbestliğe, özgürlüğe vurgu yapmış. Tabii ki AB içinde istediğiniz yerde çalışmakta da özgür oluyorsunuz.
Burası Avrupa değil.
Ascendency
Yetkin
- Makaleler
- 2
Vize serbestisi geldiği anda milyonlarca insan Avrupa'ya akacağı için Avrupa Birliği üyeliğini unutun. Ne zaman ki insanlar kendi ülkelerinde kalmaya karar verirler, o zaman üyelik için uygun oluruz.
Kendi görüşün ve somut gerçeklik oldukça farklı.
DarkPassenger
Başarılı
Sosyalist olduğun için şaşırmadım. Değişse zaten 200 sene önceki yanlış olduğunu defaatle gözlemle ispatlanmış olan Marx'ın zırvalarına inanmazdın.@995 anlaşabildiğimizi düşünmüyorum, dolayısıyla tartışmak da manasız olur. Konuyu kapatmamız daha sağlıklı. Fikrim değişmeyecek.
Defaatle Marx'ın ne kadar haklı olduğunu gördük halbuki ama liberalle konuşmak baştan hatalı zaten.Sosyalist olduğun için şaşırmadım. Değişse zaten 200 sene önceki yanlış olduğunu defaatle gözlemle ispatlanmış olan Marx'ın zırvalarına inanmazdın.
Son düzenleyen: Moderatör:
DarkPassenger
Başarılı
@1178 Bir sürü kaynak, veri gösterdim söylediklerimi istatistikler ile temellendirdim. Cevap bile veremedin çünkü tartışma adabın olmadığı gibi bilgin de yok, bu tür tartışmalar verilerle yapılır. Marx haklıysa kıtlıklar, yoksulluk, terörizm, totaliterlik neden Marx'ın fikirlerini benimseyen devletlerde olmuş? Adam Smith'in, Keynes'in, Friedman'ın, Popper'ın ilkelerini benimseyen ülkeler uluslararası verilerde mutluluk, refah endekslerinde zirvelerde yer alıyor iken Marx'ın fikirlerini geçmişte benimseyen ülkeler niye diplerde yer alıyor? Bu ideolojinin demirbaşları bile bu ideolojiyi, bu dogmaları niçin terk etti?
BurakBirinci
Üstün
- Makaleler
- 15
Malum kişi anayasayı umursamayarak seçime girdi. Hayatta erken seçim yaptırtmaz, ne olursa olsun. Ben yine de erken seçim bekliyorum ve olursa gerçekten iyi olur ama söylediğim gibi yaptırtmazlar.
CHP gibi sosyal demokrasiden gelen partiler genelde yerelde daha basarili olup genelde 2. veya 3. oluyorlar. CHP %30'u asabilir genelde ama 31 Mart secimleri gibi %37 falan olmaz. He bu cagri dogru mu dogru.
Sırf özgüvenli gözükmek için konuşmuş. Erken seçime gidilirse büyük ihitmal AKP kazanır ki Özgür Özel de bunun farkında. Yerel seçim ile genel seçim aynı şeyler değil. CHP, genel seçimde merkez sağın oylarını almadan kazanamaz ve şu an o tarafta değişim süreci var.
AB meselesine gelirsek, Türkiye'nin önce terör ve mülteci sorununu çözmesi gerek. Bunlar kolay şeyler değil.
Irkçı değilim ama Almanlar sadece araba yapsın. Diğer şeylere karışırlarsa kötü oluyor.
AB meselesine gelirsek, Türkiye'nin önce terör ve mülteci sorununu çözmesi gerek. Bunlar kolay şeyler değil.
Marx haklı mıymış?
Önce insanlara saygın olsun. Sosyalizm adı altında Afgan, Suriyeli ne olduğu belirsiz işgalcileri savunuyorsun. Madem komünistler o kadar masum; Çin neden Uygur Türklerine eziyet ediyor? Hayal dünyasında yaşamayı bırak. Karl Marx'a hayran olman için tek bildiğin ekonomistin o olması lazım. Dünyaya Marx'tan daha fazla katkıda bulunmuş Peru'lu Zimbabwe'li iktisatçılar var.
Yeni konular
-
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-