Her Afganı, Suriyeliyi olumlamadım. Okumuyorsunuz. Aynı şekilde Uygurların IŞİD'e militan yetiştirmsine rağmen her Uygur'u da bir kenara atıp göz ardı etmedim.
Okuyorum ama mantıklı bulmuyorum ki senin mantığınla 2020 yılında Çin'e sınırlarını kapatan ülkeler kötü. 2020 yılında istatistiklere göre Çin'den gelen bir insanın COVID-19 taşıyıcısı olma ihtimali %70 civarlarındaydı. İstatistik bir bilim dalıdır; Marx'ın geri kalmış ilkelerini benimseyen bir zihniyetten de elbette istatistik ve bilim bilmesini bekleyemezsin. Senin ileri sürdüğün dogmalar; Tanzanyalıları ülkeye doldurup milletin AIDS kapmamasını beklemek gibi.
Senin yaptığın şey bir Jeolog'a; "Fay hatlarının kırılmasının sebebi günah işlemek, zina yapmak" demek. İşte o kadar basitsin.
Yine geçen tartışmada olduğu gibi tezini baştan çürüttüm. Biliyorum sen de geçenki gibi hayal dünyandan çıkardığın unsurlara dayanarak "Tezimi çürüttüğünü söylüyorsun ama ortada hiçbir şey yok" tarzı avuntularla (ki haklıydın o tartışmada söylediklerin tez olarak alınacak kadar bile dğeerli olmadığından dolayı ortada hiçbir şey yok) durumu idare etmeye çalışacaksın onun için bir ders vereceğim.
@1178 üzerinde göstereceğim "Aşağılık Kompleksi Nedir?" adlı dersimize hoşgeldiniz, başlıyorum:
Aşağılık kompleksi göstergesi #1: Sorunlu demiş ama sosyalizm adı altında Türk düşmanlığı yapan kendiisi.
Acıyorum size, cehalet dolu üstenci tavrınız kabak tadı veriyor.
Aşağılık kompleksi göstergesi #2: Cahil demiş ama kendisi daha sosyalizmin ne olduğunu bilmiyor. Refah kapitalizmi hakim olan Norveç'e "sosyalist" diyordu.

Ayrıca üsteleyici tavırdan bahsetmiş ancak "söz hakkın yok" diyen kendisi.
Orada demek istediğin senin bir söz hakkına sahip olmayışın. Sen bu coğrafyanın insanı değilsin, basit bir emperyal işbirlikçisin. Senin fikirlerin halk nezdinde daima değersiz olacak. %0.00001 kesiminiz ile iyi eğlenceler.
Aşağılık kompleksi göstergesi #3: "Sen bu coğrafyanın insanı değilsin" diyor ama Afgan, Suri, Pakistani insanların dünyada özgürce dolaşmasını savunuyor. Madem ki hümanistsin; tüm dünya, bütün insanlara ait, o zaman niye hala coğrafya konuşuyorsun?

Burda bile çelişiyorsun ki bu eğitiminin, öğretiminin olmadığının göstergesidir ve buna rağmen bana gelip de söz hakkın yok diyebiliyorsun. Cehaletten gelen cesaret diye buna derim.

%0.00001 yazarken Norveç'in Dünya Eğitim Endeksinde kaçıncı sırada olduğuna baksaydın önce çünkü komünizmin hakim olmadığı
modern dünyada en fazla sözü geçenler genelde en eğitimlilerdir.
Ayrıca "emperyal işbirlikçisin" sözü de bir ekonomiste söylenmez çünkü sizin "emekçi" dediğiniz işgücüyle bizler ilgileniyoruz. Tabii siz ilkel olduğunuz için yeri gelince "emekçi" yeri gelince "emperyalist" diyip geçiyorsunuz. Aradaki farkı kavramanızı beklemek hata.
Kaba etinle okuduğun için saçma sapan yorum yapıyorsun. Dediğim gibi liberalle konuşulmaz. Özellikle Norveç'ten mülteciler hakkında konuşan bir liberal dikkate dahi alınmaz.
Aşağılık kompleksi göstergesi #4: "Saçma sapan yorum yapıyorsun" demiş fakat yukarıdaki "coğrafya ve ırk" çelişkisini gördünüz ve benim hakkımda bir önyargıda bulunmuş ama ben liberal değilim. Liberal ekonomiyi desteklemem çünkü ekonomik krizlere dayanıklılığınızın tamamen yok ediyor, borçlanmayı arttırıyor. ABD bile liberal ekonomiyle yönetilmiyor ki komünist arkadaşımız bundan bile bihaber!
Burada ırkçılık yapan, coğrafyayı değersizleştiren yok ama belli ki ırkınla, coğrafyanla ilgili çözemediğin kendince sorunlardan dolayı senin aşağılık kompleksin var.
Irkçılığı ve coğrafyayı değersizleştirmeyi eleştirirken karşındakini küçümseyip hakkında bir şeyler zırvalıyorsun sonra da sosyalist, hümanist olarak lanse ediyorsunuz kendinizi. Diğer sol kafalar gibi senin de artık susman gerektiğini düşünüyorum çünkü konuştukça daha fazla rezil oluyorsun.
Dipnot: Irkçı değilim ancak aşırı solcular gibi dogmatik sosyalist ve sözde hümanist değilim. Tarihsel olarak da medeniyetlerin gecikmesinden dolayı oluşan farkı kapatmak yönelik düşüncelerimi de okuyabilirsin:
Madem ki sosyolojiye dayanacağız; sosyologlar, bu medeniyetlerin gecikmesinin oluşturduğu açığı kapatmak için var ama yeterince önemsenmiyorlar, işsiz kalıyorlar. Sosyal bilime yeterince önem verirsek, sosyologlar aracılığı ile oralara uğrayıp neyin medeni neyin ilkel olduğunu aşılarsak dünya daha iyi bir yer olur. İşe yaramayacak bir şey değil... sonuçta dinler de bu şekilde yayıldı. Irkçılık çözüm değil.