Bir yere kadar kontrol edebiliyorlar. Tesisleri çok sıkı denetlenmiyorsa böyle şeyler olabiliyor. Ben genelde umursamıyorum böyle şeyleri, bizzat aldığım üründe sorun yoksa pek de önemli değil.
Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Bilgin
Siz ne önerirsiniz hocam hangi marka?Kuru yolum yerine sıcak suyla yolum yaptıklarından ince ince tüyler kalıyor.
Gedik markasını hiç görmedim hocam marketlerde ya da denk gelmedim. Genelde erpiliç, keskinoğlu ve banvit var. Ancak banvit de karışık döner vardı direkt tavuk döner yazmıyordu.Bir yere kadar kontrol edebiliyorlar. Tesisleri çok sıkı denetlenmiyorsa böyle şeyler olabiliyor. Ben genelde umursamıyorum böyle şeyleri, bizzat aldığım üründe sorun yoksa pek de önemli değil.
Hocam bence al tavuk göğsünü kendin pişir, olmadı dönercilerden gramaj işi al. Neden özellikle market döneri arıyorsun ki?
Bölgeyle alakalıdır. Benim yaşadığım yerde, Migrosta bulunuyor.Gedik markasını hiç görmedim hocam marketlerde ya da denk gelmedim. Genelde erpiliç, keskinoğlu ve banvit var. Ancak banvit de karışık döner vardı direkt tavuk döner yazmıyordu.
Shadow00
Uzman
Basit olsun diye arıyordur muhtemelen.Hocam bence al tavuk göğsünü kendin pişir, olmadı dönercilerden gramaj işi al. Neden özellikle market döneri arıyorsun ki?
Bence çok lezzetsizler ya. Basit olsa da yani onu yemek yerine kendim başka bir şey hazırlar yerim daha iyi.
Shadow00
Uzman
Gedik markasını ben de ilk defa duydum. En kalitelisi Erpiliç diye biliyorum.Siz ne önerirsiniz hocam hangi marka?
Gedik markasını hiç görmedim hocam marketlerde ya da denk gelmedim. Genelde erpiliç, keskinoğlu ve banvit var. Ancak banvit de karışık döner vardı direkt tavuk döner yazmıyordu.
Hocam bu arada benim önerdiğim gıda çiğ tavuk üzerine. Hazır döner almanı tavsiye etmem. Bir tane tam tavuk alıp bir tencere kaynar suyun içine atıp o suyla kendin veya annene her gün pilav yaptırabilirsin. Sizi bilmem ama tavuklu pilavı ben her gün yerim.
cemkaraca
Bilgin
Pratik olsun istiyorum hocam. Öğrenciyim bir de böyle donmuş dönerler ucuz oluyor.Hocam bence al tavuk göğsünü kendin pişir, olmadı dönercilerden gramaj işi al. Neden özellikle market döneri arıyorsun ki?
Hocam tavuklu pilav da yapabilirim ama pilav yaptığımda hep lapa oluyor. Ve yapımı çok uzun sürüyor. Tek yaşıyorum bu arada, o yüzden pratik bir şeyler arıyorum.Gedik markasını ben de ilk defa duydum. En kalitelisi Erpiliç diye biliyorum.
Hocam bu arada benim önerdiğim gıda çiğ tavuk üzerine. Hazır döner almanı tavsiye etmem. Bir tane tam tavuk alıp bir tencere kaynar suyun içine atıp o suyla kendin veya annene her gün pilav yaptırabilirsin. Sizi bilmem ama tavuklu pilavı ben her gün yerim.![]()
Shadow00
Uzman
Hocam benim yaptığım pilav da çok çiğ oluyor. Sanırım kaynar suda 30-60 dakika bekletip su ve pirinci birebir oranla koyunca kusursuz bir pilav oluyor sanırım.Pratik olsun istiyorum hocam. Öğrenciyim bir de böyle donmuş dönerler ucuz oluyor.
Hocam tavuklu pilav da yapabilirim ama pilav yaptığımda hep lapa oluyor. Ve yapımı çok uzun sürüyor. Tek yaşıyorum bu arada, o yüzden pratik bir şeyler arıyorum.
Hocam direkt tavuk göğsü al, ince ince doğrayıp tavaya at. Üstündeki pembelikler beyazlaşmaya başlayınca da çevireceksin bir süre de öyle pişireceksin diğer yüzü iyice kızarana kadar. Sonra üstüne tuz karabiber bu kadarPratik olsun istiyorum hocam. Öğrenciyim bir de böyle donmuş dönerler ucuz oluyor.
Hocam tavuklu pilav da yapabilirim ama pilav yaptığımda hep lapa oluyor. Ve yapımı çok uzun sürüyor. Tek yaşıyorum bu arada, o yüzden pratik bir şeyler arıyorum.
Pilavı da yapması basit aslında. Birincisi uzun pirinç ya da yasemin kullan, alabiliyorsan nişastası az pirinçler var Yayla'nın vesaire onlardan kullan daha az lapa olur.
Yağı attın tencereye, üstüne yıkadığın pirinçleri at. Bi 3-4 dakika pirinçlerin bir kısmı hafif beyazlaşana yani kızarana kadar kavur. Üstüne de suyunu ekle, tuz at geç direkt. İstersen bulyon da kullanabilirsin, ben kullanıyorum. Pirincin oranı da 1 e 2 olur genelde, 1 bardak pirince 2 bardak su. 13-14 dakikada da olur genelde. Baktın lapa oluyor suyu biraz azalt 1 e 1.75 gibi.
Mis gibi tavuk pilav yaparsın böyle 15-20 dakikada. Hem daha az para harcarsın hem de sağlığından olmazsın.
Pirinç kaynar suda beklemez, oda sıcaklığında su ile ıslatılır. Ama gerek de yok açıkçası, genelde 1 e 2 oranında su koyar ve kaynadıktan 14-15 dakika sonra kısık ateşte pişirirseniz mis gibi pilavınız olur.Hocam benim yaptığım pilav da çok çiğ oluyor. Sanırım kaynar suda 30-60 dakika bekletip su ve pirinci birebir oranla koyunca kusursuz bir pilav oluyor sanırım.
Shadow00
Uzman
Hocam suda bekletildiğinde nişastasını atıyor. Sütlaç yapılacağı zaman, sadece suda bekletilmemeli. Bu adam iyi yapıyor:Hocam direkt tavuk göğsü al, ince ince doğrayıp tavaya at. Üstündeki pembelikler beyazlaşmaya başlayınca da çevireceksin, üstüne tuz karabiber bu kadarGerçekten hazır döner falan yediğine değmez.
Pilavı da yapması basit aslında. Birincisi uzun pirinç ya da yasemin kullan, alabiliyorsan nişastası az pirinçler var Yayla'nın vesaire onlardan kullan daha az lapa olur.
Yağı attın tencereye, üstüne yıkadığın pirinçleri at. Bi 3-4 dakika pirinçlerin bir kısmı hafif beyazlaşana yani kızarana kadar kavur. Üstüne de suyunu ekle, tuz at geç direkt. İstersen bulyon da kullanabilirsin, ben kullanıyorum. Pirincin oranı da 1 e 2 olur genelde, 1 bardak pirince 2 bardak su. 13-14 dakikada da olur genelde. Baktın lapa oluyor suyu biraz azalt 1 e 1.75 gibi.
Mis gibi tavuk pilav yaparsın böyle 15-20 dakikada. Hem daha az para harcarsın hem de sağlığından olmazsın.
Pirinç kaynar suda beklemez, oda sıcaklığında su ile ıslatılır. Ama gerek de yok açıkçası, genelde 1 e 2 oranında su koyar ve kaynadıktan 14-15 dakika sonra kısık ateşte pişirirseniz mis gibi pilavınız olur.
Yeni konular
-
-
Microsoft, dünyanın ilk manyetik USB-C şarj kablosunu duyurdu!
- Alice Büşra Alçınar
-
-
-
-
-
-
-