Palit RTX 4070 Ti Super GameRock ekran kartı satın aldım. Bugün kullanmaya başladım. Sıcaklık değerleri bu şekilde. FurMark testi yaptım onda da sıcaklık 67 civarında fanlarda 1700 RPM civarındaydı. Değerler nasıl olması gerektiği gibi mi?
Detaylar
Kim cevapladı?İlkay Demir
Uzman
%99 kullanımda o sıcaklıklar bence gayet iyi.
Bende de Galax 4070 Ti super var %99 kullanımda maksimum 70 dereceyi görmüştüm.
Hocam mesela asus tuf ekran kartının değerleri böyle ya rpm benim ekran kartından düşük fakat yüzde fazla. Rpm aynı ise çıkan seste aynı desibel demek mi oluyor?
Hangi oyunda görmüştün hocam bir de genelde kaçlarda dolaşıyor?%99 kullanımda o sıcaklıklar bence gayet iyi.
Son düzenleme:
tahta
Başarılı
Ben ASUS TUF modelini kullanıyorum ve ben testte tam yükte 70'i gördüm. Tabii kasa avantaji/dezavantajı da söz konusu ama şu an için değerlerin gayet iyi, hayırlı olsun.
Ekleme, diğer arkadaşlarda benim gibi 70'i görmüş bence bu durumda sen şanslısın
Kıyas yapmak istersen YouTube'da perisipis kanalında basit şekilde benchmark testleri yüklüyorum karşılaştırabilirsin.
Ekleme, diğer arkadaşlarda benim gibi 70'i görmüş bence bu durumda sen şanslısın
Kıyas yapmak istersen YouTube'da perisipis kanalında basit şekilde benchmark testleri yüklüyorum karşılaştırabilirsin.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Hocam mesela ASUS TUF ekran kartının değerleri böyle ya RPM benim ekran kartından düşük fakat yüzde fazla. RPM aynı ise çıkan seste aynı desibel demek mi oluyor?
Eki Görüntüle 82958
Hangi oyunda görmüştün hocam bir de genelde kaçlarda dolaşıyor?
Soruyu anlamadım ancak RPM'deki yüzdeyi birebir gösteriyor. Zaten ikisi aynı şey.
Ben de öyle çok detaylı inceleme yapamadım henüz Star Wars Outlaws ile ne var ne yok açtım en yükseğe getirdim. 2k'da 65-66'lardaydı ama 2-3 saat oynayınca kaçlara gelir bilmiyorum tabi. Tuf'un fanları nasıl hocam öyle rpmleri yüksek mi?Ben ASUS TUF modelini kullanıyorum ve ben testte tam yükte 70'i gördüm. Tabii kasa avantaji/dezavantajı da söz konusu ama şu an için değerlerin gayet iyi, hayırlı olsun.
RPM tam olarak ne oluyor onu bilmiyorum. Yani çıkan sese eş değer mi oluyor. Yani Rogun 1500 rpm ile Tufun 1500 rpm aynı desibelde mi oluyor?Soruyu anlamadım ancak RPM'deki yüzdeyi birebir gösteriyor. Zaten ikisi aynı şey.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben de öyle çok detaylı inceleme yapamadım henüz Star Wars outlaws ile ne var ne yok açtım en yükseğe getirdim. 2K'da 65-66'lardaydı ama 2-3 saat oynayınca kaçlara gelir bilmiyorum tabii. TUF'un fanları nasıl hocam öyle rpmleri yüksek mi?
RPM tam olarak ne oluyor onu bilmiyorum. Yani çıkan sese eş değer mi oluyor. Yani ROG'un 1500 RPM ile TUF'un 1500 RPM aynı desibelde mi oluyor?
Ses değil dönüş hızına deniyor.
tahta
Başarılı
Ben de öyle çok detaylı inceleme yapamadım henüz Star Wars outlaws ile ne var ne yok açtım en yükseğe getirdim. 2K'da 65-66'lardaydı ama 2-3 saat oynayınca kaçlara gelir bilmiyorum tabii. TUF'un fanları nasıl hocam öyle rpmleri yüksek mi?
RPM tam olarak ne oluyor onu bilmiyorum. Yani çıkan sese eş değer mi oluyor. Yani ROG'un 1500 RPM ile TUF'un 1500 RPM aynı desibelde mi oluyor?
Yalan olmasın hiç o kısmını irdelemedim. Hangi derecede fan kaç RPM'de dönüyor diye bakmadım ama güzel bir kıstas.
Uygun zamanda ona bakar, yükte ne sıcaklıkta kaç RPM'de diye eklerim.
İlkay Demir
Uzman
Hangi oyunda görmüştün hocam bir de genelde kaçlarda dolaşıyor?
Hocam her oyunda sıcaklıkları incelemedim ancak 70 dereceyi stres testi esnasında görmüştüm. Genelde Rust oynuyorum ve Rust'ta zaten ekran kartı yarı yükte çalışıyor dolayısıyla çok ısınmıyor.