SacXe

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

12 Ağustos 2025 tarihinde Steam üzerinden Rust oyununu satın aldım ve 12 Ağustos’ta iade talebi, 13 Ağustos’ta iade onayı aldım. Ancak banka hesabımda ücret hâlâ görünmüyor.

Durumu çözmek için:
  • İade hâlâ gözükmediği için Steam’e yazdım, onlar “işlem iptal edildi, tahsil edilmedi, provizyonun kaldırılması bankanın sorumluluğunda” dediler.
  • Banka ile görüştüm, provizyon hâlâ görünmüyor ve “bu tür durumlar 3 hafta kadar sürebiliyor” dediler.
Şu an:
  • Steam tarafında işlem iptal edilmiş ve tahsil edilmemiş.
  • Bankada iade ve provizyon görünmüyor.
Sorum şu: Daha önce benzer bir durum yaşayan var mı? 3 hafta sonunda provizyon hâlâ gözükmezse, banka gerçekten manuel işlemle iade açabiliyor mu?

Genelde 10 güne kadar iade yapılmış oluyor. Ben genelde 3-4 güne alıyorum iadeleri. Enpara kullanıyorum. Sizin biraz uzun sürmüş, bununla ilgili bankadan talep oluşturun. Steam iade konusunda iyidir, lakin bizim bankalar ağır kanlı bu konuda. Steam suçu olmuyor genelde.

Genelde 10 güne kadar iade yapılmış oluyor. Ben genelde 3-4 güne alıyorum iadeleri. Enpara kullanıyorum. Sizin biraz uzun sürmüş, bununla ilgili bankadan talep oluşturun. Steam iade konusunda iyidir, lakin bizim bankalar ağır kanlı bu konuda. Steam suçu olmuyor genelde.

3-4 kez oluşturdum herhangi bir iade veya provizyon gözükmediği için firma ile iletişime geçin diyorlar Steam'e yazıyorum biz parayı almadık diyor o ona yönlendiriyor o ona kısacası.

Bence bu provizyon süreçlerinde olsun, genel anlamda olsun en iyi banka garanti. Garanti'ye geçmenizi öneririm. Bir iade yaptığımda 2 günde hesaba yansımıştı.

Parayı almaya çalışıyorum alabilirsem iptal edeceğim alamazsam yine iptal edeceğim.

3-4 kez oluşturdum herhangi bir iade veya provizyon gözükmediği için firma ile iletişime geçin diyorlar Steam'e yazıyorum biz parayı almadık diyor o ona yönlendiriyor o ona kısacası.

Siz bir Şikayetvar ve BDDK'ya yazın.

İlk önce Şikayetvar'a bir yazın oradan da rahatsız oluyorlar.

Akbank düzgün bir iş becerebildiğini görmedim, hiç sevmediğim bir banka.