Vardır, deneyin. Runtime Reduction diye aratın. Enabled ve Auto farkını ölçün.

Aorus olması lazım, hatırlıyorum.

Burst 1x-1x, Bias 0-1 ile tutuyor. A-Die için Bias falan da gerek yok aslında ama olması zararsız. Normali 1-1 zaten. M-Die 0-1 seviyor.

Ok basın, train etsin. Saniye tutun, kaç saniye train ettiğini söyleyin. Sarı yakmasından yeşil yakmasına kadar Debug takip edin. Masaüstü A2-B2 iletin Zen'den. Sizde yüklüymüş.

Hocam sistem açıldı. Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti. A2B2 yine nasıl atacağım?

Hocam sistem açıldı.
Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti.
A2B2 yine nasıl atacağım?

Böyle sanırım.

Dosya Ekleri

• 20260527_002842.webp
    20260527_002842.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 15
  • 20260527_002829.webp
    20260527_002829.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem açıldı. Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti. A2B2 yine nasıl atacağım?

Böyle sanırım.

Masaüstü görebileceğimizi düşünemiyordum Abuzer Bey, büyük bir başarı sergilediniz. Acaba stabil mi, asıl problem o. RTP indirdiniz mi?

Böyle sanırım.

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü Şuradan teste alın, aktardım. Takip edin.

Masaüstü görebileceğimizi düşünemiyordum abuzer bey, büyük bir başarı sergilediniz. Acaba stabil mi, asıl problem o. Rtp indirmeyi anladınız mı?

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü şuradan teste alın, aktardım. Takip edin.

Ben değil siz başardınız hocam
Sıra o dediğinizi anlayıp indirmeye geldi mi?

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü BIOS tekrar giriş sağlayın. Şu 3 tRFC değerini 403 yapın bir de.

1779831196130.webp

Ben değil siz başardınız hocam
Sıra o dediğinizi anlayıp indirmeye geldi mi?

Geldi, indirip anlatıldığı gibi teste alın. HWiNFO iletin, şanslıysan geçecektir.

Integrated Graphics kapalı mı?

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü BIOS'tan Advanced girin, oradan Advanced-NB Configuration altından Integrated kapatın. Yoksa BSOD verebilir testte.

Hocam sırayla gidelim rica ediyorum.
Dahili GPU kapalı. Fast Boot kapalı hocam.

Fast Boot menüsü altında POST Delay Time var, onu 1 saniye yapın. Sonrasında Advanced girin, CPU Settings içinde SVM Mode kapatın. Sonrasında Advanced menüsünde yine AMD CBS girin. Global C-State Enabled, IOMMU Disabled çekin. Sonrasında DF-C States Disabled çekin, o da AMD CBS'te alt menülerden birinde.

Sonrasında Advanced-AMD Overclocking içerisinden SoC/Uncore OC Mode Enabled çekin. Özet ekranı atın.

Advanced-Onboard Settings kısmından BT/Wi-Fi kapatın.

Fast boot menüsü altında post delay time var, onu 1 saniye yapın. Sonrasında Advanced girin, CPU settings içinde SVM mode kapatın. Sonrasında Advanced menüsünde yine AMD cbs girin. Global C-state enabled, IOMMU disabled çekin. Sonrasında df-C states disabled çekin, o da AMD Cbs'te alt menülerden birinde.

Sonrasında Advanced-AMD overclocking içerisinden SoC/Uncore OC mode enabled çekin. Özet ekranı atın.

Advanced-onboard settings kısmından BT/Wi-Fi kapatın.

Şu an bekliyorum hocam. Sarı ışık yanıyor.