- Makaleler
- 1
BOOT süresi uzun sürebilir panik edip sistemi kapama. Artık bundan böyle geç açılacak.
Onun hilesi var aslında, Runtime Reduction Enabled A-Die yiyebiliyor.
BOOT süresi uzun sürebilir panik edip sistemi kapama. Artık bundan böyle geç açılacak.
Bende yok o ayar galiba.Onun hilesi var aslında, Runtime Reduction Enabled A-Die yiyebiliyor.
Ok basın, train etsin. Saniye tutun, kaç saniye train ettiğini söyleyin. Sarı yakmasından yeşil yakmasına kadar Debug takip edin. Masaüstü A2-B2 iletin Zen'den. Sizde yüklüymüş.
Hocam sistem açıldı.
Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti.
A2B2 yine nasıl atacağım?
Hocam sistem açıldı. Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti. A2B2 yine nasıl atacağım?
Böyle sanırım.
Hocam sistem açıldı. Turuncu ışıktan kırmızıya 1 dakika da geçti. A2B2 yine nasıl atacağım?
Böyle sanırım.
Masaüstü görebileceğimizi düşünemiyordum abuzer bey, büyük bir başarı sergilediniz. Acaba stabil mi, asıl problem o. Rtp indirmeyi anladınız mı?
@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü şuradan teste alın, aktardım. Takip edin.
![]()
![]()
Bu ikisini ayarlayın, diğerleri sonraki iş. Sonrası RTP testine alacaksın. Yanlış değer girmeyin, Boot etmez.
RTP:
Bu şekilde ayarlayacaksınız. Bellek temizliği yapın Memory Cleaner adlı yazılımdan. Sonrasında Auto basın, 1-90 ayarlayıp Start verin. HWiNFO sensör açın, CPU+RAM sensörleri takip edin. @Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
![]()
![]()
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.pcstonks.com
...![]()
Windows Memory Cleaner
This free RAM cleaner uses native Windows features to efficiently clear memory areas. A compact, portable, and smart application for your computer.winmemorycleaner.com
Ben değil siz başardınız hocam
Sıra o dediğinizi anlayıp indirmeye geldi mi?
@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü BIOS tekrar giriş sağlayın. Şu 3 tRFC değerini 403 yapın bir de.
Eki Görüntüle 252428
Geldi, indirip anlatıldığı gibi teste alın. HWiNFO iletin, şanslıysan geçecektir.
Integrated Graphics kapalı mı?
Hocam sırayla gidelim rica ediyorum.
Dahili GPU kapalı. Fast Boot kapalı hocam.
Fast boot menüsü altında post delay time var, onu 1 saniye yapın. Sonrasında Advanced girin, CPU settings içinde SVM mode kapatın. Sonrasında Advanced menüsünde yine AMD cbs girin. Global C-state enabled, IOMMU disabled çekin. Sonrasında df-C states disabled çekin, o da AMD Cbs'te alt menülerden birinde.
Sonrasında Advanced-AMD overclocking içerisinden SoC/Uncore OC mode enabled çekin. Özet ekranı atın.
Advanced-onboard settings kısmından BT/Wi-Fi kapatın.