monitortavsiye01
Becerikli
Sistemi birkaç gün içinde satıp R5 7500F & B850M Force'a geçeceğim sırf bu ayarları yapamadık diye. Yine de satana kadar can sıkıntısından uğraşayım dedim. Belki bir mucize olur. Kim bilir?
Nebi Amca'nın 6000 MHz CL32 tablosundaki değerleri geçirdim. Yalnız benim anakart tRFC girmeye müsaade etmiyor ve aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerleri giremedim. Çünkü değerlerde 1 yazan yeri benim anakart otomatik olarak 4 diye düzeltiyor. Bu şekilde denediğimde boot etmedi ve ben de Auto kalmasını tercih ettim. Böylece boot etti.
Şimdi gelelim boot edebildiği son ayarların haline.
Yukarıdaki bu ayarlarla RTP 7 dakika dayanabildi. Test sırasında işlemci maksimum 76 derece pik yaptı. RAM'ler 45-47 derece civarıydı. Nerede hangi değişiklik yaparak stabil versiyonu yakalayabilirim?
Nebi Amca'nın 6000 MHz CL32 tablosundaki değerleri geçirdim. Yalnız benim anakart tRFC girmeye müsaade etmiyor ve aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerleri giremedim. Çünkü değerlerde 1 yazan yeri benim anakart otomatik olarak 4 diye düzeltiyor. Bu şekilde denediğimde boot etmedi ve ben de Auto kalmasını tercih ettim. Böylece boot etti.
Yukarıdaki bu ayarlarla RTP 7 dakika dayanabildi. Test sırasında işlemci maksimum 76 derece pik yaptı. RAM'ler 45-47 derece civarıydı. Nerede hangi değişiklik yaparak stabil versiyonu yakalayabilirim?
- İşlemci: i5-13600K
- Anakart: Gigabyte Z790 Gaming X
- RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6600MHz CL34
- SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB
- PSU: Xigmatek Vector 1050W Stealth 1050-SEVU51
- Ekran kartı: Gainward Ghost RTX 5060
- İşletim sistemi: Windows 11 Pro
- BIOS F15