Neden 4800 ayarlıyor tam anlayamadım ben de, 6000 yerine 5600 falan denedin mi, bir öyle dene istersen, bu bahsettiğim 3 voltaj 1.4 değil mi BIOS'ta, ek olarak Nitro Mod var amd overclocking içinde, onu Nitro Enable Robust Training Enable Rx-Tx Burst Length 8X olarak değişebilir misin ekstra.
Bu programda tüm zamanlar, voltajlar vs. RAM'e dair her şey yazıyor. Bir sıkıntı varsa bu şekilde görüyorsun işte şu an olduğu gibi. EXPO açmamış gibi olmuş şu anda. Save&exit yapıyorsun değil mi, RAM'leri trainliyor yani anakart? Direkt çıkarsan ayarlarını kaydetmez.
@buscopan
RAM Training süresi anakarta göre değişiyor, bu RAM'ler özelinde 15-20 sn'den 50 sn'ye kadar çıkması lazım, anakarta göre değişiyor. Süreyi ölçtün mü, save&exit yaptığından emin ol, tel'den süreyi kontrol et kaç saniye sürüyor sarı ışığı takip et anakartın sağ üstünden, sarı ışık RAM'i temsil eder, ne zaman yanmaya başladı ne zaman söndü beyaz ışık POST ışığı yandı anlamında, beyaz GPU, yeşil BOOT anlamı var gerçi. Beyaz-yeşil ardı sıra yanar 4'lü debug led ışıkları.
@buscopan
@buscopan Memory context restore ve power down ayarlarını disabled dene ekstra, 6000'de save & exit yaptığına emin ol 1.4v'ta, ona rağmen olmuyorsa yine XMP açıp bu sefer 5600 dene. Nitro ayarlarını AMD Overclocking içinde DDR options tarzı bir yerde, Nitro ayarlarını dediğim gibi ayarla. Açılması şart bu şekilde. Ayarlarını kaydetmeden çıkma, sarı ışığı takip et RAM'leri eğitim yaptığından emin ol anakartın.
Voltajları elle 1.4v gir, VDD-VDDQ-VDDIO üçünü 1.4 ayarla, problem olmaz.