Neden 4800 ayarlıyor tam anlayamadım ben de, 6000 yerine 5600 falan denedin mi, bir öyle dene istersen, bu bahsettiğim 3 voltaj 1.4 değil mi BIOS'ta, ek olarak Nitro Mod var amd overclocking içinde, onu Nitro Enable Robust Training Enable Rx-Tx Burst Length 8X olarak değişebilir misin ekstra.

Bu programda tüm zamanlar, voltajlar vs. RAM'e dair her şey yazıyor. Bir sıkıntı varsa bu şekilde görüyorsun işte şu an olduğu gibi. EXPO açmamış gibi olmuş şu anda. Save&exit yapıyorsun değil mi, RAM'leri trainliyor yani anakart? Direkt çıkarsan ayarlarını kaydetmez. @buscopan

RAM Training süresi anakarta göre değişiyor, bu RAM'ler özelinde 15-20 sn'den 50 sn'ye kadar çıkması lazım, anakarta göre değişiyor. Süreyi ölçtün mü, save&exit yaptığından emin ol, tel'den süreyi kontrol et kaç saniye sürüyor sarı ışığı takip et anakartın sağ üstünden, sarı ışık RAM'i temsil eder, ne zaman yanmaya başladı ne zaman söndü beyaz ışık POST ışığı yandı anlamında, beyaz GPU, yeşil BOOT anlamı var gerçi. Beyaz-yeşil ardı sıra yanar 4'lü debug led ışıkları. @buscopan

@buscopan Memory context restore ve power down ayarlarını disabled dene ekstra, 6000'de save & exit yaptığına emin ol 1.4v'ta, ona rağmen olmuyorsa yine XMP açıp bu sefer 5600 dene. Nitro ayarlarını AMD Overclocking içinde DDR options tarzı bir yerde, Nitro ayarlarını dediğim gibi ayarla. Açılması şart bu şekilde. Ayarlarını kaydetmeden çıkma, sarı ışığı takip et RAM'leri eğitim yaptığından emin ol anakartın.

Voltajları elle 1.4v gir, VDD-VDDQ-VDDIO üçünü 1.4 ayarla, problem olmaz.
Hocam bende de bu sorun var Patriot Viper Venom CL30 6000 MHz ram var ama expoyu da açsam xmpde açsam sistem kendisini 6000 ile başlatmıyor 4800 başlatıyor dediklerinizi yapmama rağmen işe yaramadı Expo 2 ile 5600 mhz cl 36 açıyor ama 30 açsa daha iyi olur

Hocam bende de bu sorun var Patriot Viper Venom CL30 6000 MHz ram var ama expoyu da açsam xmpde açsam sistem kendisini 6000 ile başlatmıyor 4800 başlatıyor dediklerinizi yapmama rağmen işe yaramadı Expo 2 ile 5600 mhz cl 36 açıyor ama 30 açsa daha iyi olur
Nitro ayarları denedin mi bahsettiğim, o training'e yardımcı olup stabil açtırabilir belki. Patriot RAM'ler kesin Hynix o model, o yüzden problem olmaması lazım. BIOS update yapmış mıydın? Nitro ayarları ile ekstra dene.

1.35-1.4 VDD-VDDQ yeterli gelir 6000 c30 için, voltaj kısmını bu şekilde girebilrisin, VDDIO 1.35 yeterli yine. @TechDelisi

Sonunda yeni gelen bios ile sorunum tamamı ile çözüldü ram değerleriyle uğraşmadan , colorful sitesinden 1010 bios sürümünü indirin xmp3 alın mhzyi 6000 yapın 1/1 moda getirin ve kaydedip çıkın, zaten 6400 MHz almak amd anakartlar ve x3 d işlemcilerde zor helede ram sadece intel uygunluk sertifikası taşıyorsa

Sonunda yeni gelen bios ile sorunum tamamı ile çözüldü ram değerleriyle uğraşmadan , colorful sitesinden 1010 bios sürümünü indirin xmp3 alın mhzyi 6000 yapın 1/1 moda getirin ve kaydedip çıkın, zaten 6400 MHz almak amd anakartlar ve x3 d işlemcilerde zor helede ram sadece intel uygunluk sertifikası taşıyorsa
İşlemcin açabiliyorsa 6400 1:1 mod açabilirsin de Colorful gibi markaların BIOS'ları daha oturmadı, iyi trainleyemiyor. Nitro ayarları uygulasaydın düzelirdi muhtemelen 6000 1:1 modda. Onu üstte verdim.

İntel XMP falan fark etmiyor, direkt bellek kontrolcün ile alakalı, bir de Colorful anakarttan her şey beklenir, 6000 açıyorsan dua etmen lazım.

İşlemcin açabiliyorsa 6400 1:1 mod açabilirsin de Colorful gibi markaların BIOS'ları daha oturmadı, iyi trainleyemiyor. Nitro ayarları uygulasaydın düzelirdi muhtemelen 6000 1:1 modda. Onu üstte verdim.

İntel XMP falan fark etmiyor, direkt bellek kontrolcün ile alakalı, bir de Colorful anakarttan her şey beklenir, 6000 açıyorsan dua etmen lazım.
Hocam aynen öyle ben böyle vasat bir Anakart olacağını tahmin edemedim, 2 k ucuz diye aldım bunu eş değerlerine göre ama acayip pişmanım eli kolu toparlayayım sistemin borcu tamamen bitsin direk temiz bir anakart alıcam, bunuda veririm birine kullansın, yani her şeyi denedim ama bir türlü 6000 MHz alamadım işin tuhafı redditte bu anakartı adam yerine koyupta tartışan 50 kişi yok şaka gibi