Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 vs XPG Lancer Blade 6000 MHz CL30

Neden bu kadar fark var hocam onu anlamadım anlamsız geldi açıkçası...

Aralarında bir fark yok sanırım. Bir de Vatan'da genelde normalden pahalı oluyor ürünler.

Ben aldığım zaman XPG RAM'ler 2.000 TL'ydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam A-Die M-Die olayından ve ARGB olmasından dolayı mı bu kadar fiyat farkı var acaba?
RAM fiyatlarına zam geldi ya da daha da gelecek, ikisi de M ya da A çıkabilir, orası şansa kalıyor, kimse %100 konuşamaz. Hynix çıksın yeter, normal kullanıcıya M ya da A fark etmeyecektir, hangisi ucuzsa onu almak mantıklı. EXPO açmadan önce BIOS update yapılması şart hangi kit olursa olsun, sonrasında problem olmayacaktır.

Patriot varken ve o fiyattayken diğerine para vermezdim. DDR5 için DDR4 olan Samsung B-Die ve diğer çiplerle arasında uçurum hiçbir çipin yok. DDR5 için hangi çip gelirse gelsin çok bir şey fark etmeyecektir.

@Ayhan Dönmez hocam A-Die M-Die olayından ve ARGB olmasından dolayı mı bu kadar fiyat farkı var acaba?
Ürün satıcıları "O RAM'den A-Die çıkıyor, zamlayalım." veya "Bu RAM'den M-Die çıkıyor, fiyatını düşük tutalım." gibisinden cümleler kurmaz. Kendi kur oranları vardır veya kendi fiyat politikaları vardır, bunlara bağlı olarak ürünlere fiyat biçerler.

RAM fiyatlarına geldi zam çoktan. Gelmeyen modellere yakında gelir. 5.800 TL bandında RAM modelleri 8.000 TL bandına çıktı bile bazı markalarda.

XPG RGB Lancer modeli en canlı örneği.

Patriot alabilirsin. @matterzi

Hatta şöyle örnek vereyim;

Aldığım fiyat 5.850 TL 9 Eylül tarihinde, şu anda aktif olarak 7.999 TL. Fıkra bu kadar.

Son düzenleme:
İnanılmaz abi. Kazandığımız miktar yılda bir değişiyor enflasyon her gün etkisini gösteriyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…