Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
XMP ayarlarından XMP 2 seçildi. Başka hiçbir ayar yapmadım. Şu an 6400MHz & CL32 ayarında çalışıyor Ram'ler. Slot 2 ve slot 4 de takılı. Aşağıya muhtelif görseller bırakıyorum.
XMP ayarlarından XMP 2 seçildi. Başka hiçbir ayar yapmadım. Şu an 6400MHz & CL32 ayarında çalışıyor Ram'ler. Slot 2 ve slot 4 de takılı. Aşağıya muhtelif görseller bırakıyorum.
Bu ayarı 400 veya 403 girip dener misiniz? Boot etmemesine karşın ClearCMOS pinlerine (15 saniye kadar) dokundurmak için yanınızda yıldız tornavida da bulunsun.
@LH44@elninolaz Zen AMD'ye özel sadece. Intel'de ASRock Timing Configurator falan kullanabilirsiniz muadil olarak.
@monitortavsiye01 Mithat'ın konudaki Timing'leri deneyebilirsin Intel için. TREFI 65K ve TRFC'yi A-Die göre girmen uygun olur. Birincil zamanlamaları da Hynix'e göre girersin, manuel ayarlaman en iyisi DDR5'te.
Ben bir müddet olmayacağım forum ortamında, böylesi daha uygun. @Bandırmalı1965 ve @LH44'ten destek alırsınız yeri geldiğinde. İyi Sosyaller.
Eski Cruical RAM'leri sattıktan sonra Klevv 24x2 7200 MHz C34 RAM kitini satın aldım. Bilgilerim dahilinde yakmadan ve sıcaklığı 50 dereceyi geçmeyecek şekilde bir uğraştım, bu noktada geldiği hal sizce iyi mi yoksa biraz daha yer mi?
Intel olduğu için ZenTimings yok maalesef, HWinfo'dan ve CPU-Z'den görüntüler atacağım. RAM hem EXPO hem XMP destekliyor sanırım.
24 GB olduğu için Hynix M-Die olduğunu düşünüyorum ama A-Die da olabilir gibime geldi. Intel'de DDR5'de sadece Gear 2 ve 4 var diye biliyorum, yani eski ayara göre 1-2 yapmamışlar ve şu an Gear 2'de.
Bu haliyle boşta...
@LH44 A-Die Intel için bunlara bakarsınız. 2x16 6000 CL28 ayarlamanız uygun olur, üzeri çok gerekli değil.