• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Patriot Viper Venom 6600MHz CL34 için tuning ayarları nasıl olmalı?

monitortavsiye01

Becerikli
Yer
Adana
@Ayhan Dönmez selamlar abi. İşte o gün geldi çattı. Günlerdir sözünü ettiğim iki sistemi swap yaptım ve ortaya aşağıdaki gibi bir şey çıktı.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: i5-13600K
  • Anakart: Gigabyte Z790 Gaming X
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34
  • SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB
  • PSU: Xigmatek Vector 1050W Stealth 1050-SEVU51
  • Ekran kartı: Gainward Ghost RTX 5060
  • İşletim sistemi: Win 11 Pro
XMP ayarlarından XMP 2 seçildi. Başka hiçbir ayar yapmadım. Şu an 6400MHz & CL32 ayarında çalışıyor Ram'ler. Slot 2 ve slot 4 de takılı. Aşağıya muhtelif görseller bırakıyorum.

ZenTiming'in hangi sürümü kurulu?

@monitortavsiye01, N/A yazmasından bir şey anlayamayız. tRFC değerini 400 girip deneyin, boot ederse A-die, etmezse M-die.
Bott etmezse ClearCMOS yapın.

@LH44 @elninolaz Zen AMD'ye özel sadece. Intel'de ASRock Timing Configurator falan kullanabilirsiniz muadil olarak.

@monitortavsiye01 Mithat'ın konudaki Timing'leri deneyebilirsin Intel için. TREFI 65K ve TRFC'yi A-Die göre girmen uygun olur. Birincil zamanlamaları da Hynix'e göre girersin, manuel ayarlaman en iyisi DDR5'te.

Ben bir müddet olmayacağım forum ortamında, böylesi daha uygun. @Bandırmalı1965 ve @LH44'ten destek alırsınız yeri geldiğinde. İyi Sosyaller.

https://download.asrock.com/Utility/Formula/TimingConfigurator(v4.1.0).zip

@LH44 A-Die Intel için bunlara bakarsınız. 2x16 6000 CL28 ayarlamanız uygun olur, üzeri çok gerekli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın. Müsait zamanda deneyeceğim.

@LH44 yukarıda link olarak eklediğim BIOS fotoğrafı var ya. Orada mı ayarlayacağım tRFC değerini vs.?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…