Bende 3 yıldır bu ikisi var, bir türlü patlattıramadım. Patlatırsanız haber edin. :D 1.65'e kadar kafaya takmayın voltaj kısmını. Sadece MSI kartta VDDIO'yu da 1.65 yapmasın, o işlemciyi uçurtur. Uzun vade degrade ediyor. 1.55 üzeri degradasyon zonu VDDIO için. MSI harici 3 voltajı eşlemiyor hiçbir firma, elle düzeltmeniz lazım. VDD-VDDQ 1.65, VDDIO 1.45 geçmeyin 1:1 modda.

Eki Görüntüle 250396

Eki Görüntüle 250397
Abi sen bu işin Michelin yıldızlı restoranısın, biz yanında sokak arası kebapçı gibi kalıyoruz :D Senden duyduğumuzu yapmanın ilerisine geçemiyoruz işte, ne para el veriyor ne tecrübe ne de bilgi... Üçünden herhangi ikisi olmayınca insanın da cesareti kırılıyor.

Abi sen bu işin Michelin yıldızlı restoranısın, biz yanında sokak arası kebapçı gibi kalıyoruz :D Senden duyduğumuzu yapmanın ilerisine geçemiyoruz işte, ne para el veriyor ne tecrübe ne de bilgi... Üçünden herhangi ikisi olmayınca insanın da cesareti kırılıyor.

Her testte patlayan da oyunda patlayacak diye bir şey yok bir de. DRAM sıcaklığı ve IOD Hotspot ile doğru orantıda hata alıyorsun. Testte 56 derece IOD'da 6600 1-2-0 zorlarsan zaten hiçbir çip açamaz. Test ile oyun senaryosu farklı, testte hata veren oyunda sorun çıkartmıyor genelde. Ciddi bir timing vs. hatası yoksa. Yoksa 6600 hiç açamayan bir çip direkt BSOD verecektir zaten.

Bende 3 yıldır bu ikisi var, bir türlü patlattıramadım. Patlatırsanız haber edin. :D 1.65'e kadar kafaya takmayın voltaj kısmını. Sadece MSI kartta VDDIO'yu da 1.65 yapmasın, o işlemciyi uçurtur. Uzun vade degrade ediyor. 1.55 üzeri degradasyon zonu VDDIO için. MSI harici 3 voltajı eşlemiyor hiçbir firma, elle düzeltmeniz lazım. VDD-VDDQ 1.65, VDDIO 1.45 geçmeyin 1:1 modda.

Eki Görüntüle 250396

Eki Görüntüle 250397
Patlama derken stabil olmayınca aniden mavi ekranlık bir durum olursa diye dedim voltajdan kastetmedim. Sonuçta her güvenli olmayan kapatılmada verilerin hasar görme riski var.

Valla ben de güvenemedim, şu an bu işler için tek güvencem Ayhan abi olacak. Stres ve stabilite testi yapmadan kullanmaya devam etmem zaten. Muhtemelen aynı profilde kullanıcılarız, ben de bu aşamada senin gibi risk almak istemiyorum. Sadece bu ayarları yaparken sistem çok fazla çöküyor mu yani format vs. uğraşıyor muyuz, yoksa basitçe ayar değişip test koşmak mı onu anlayamadım. Süreç ara ara gözümü acaba sancılı olur mu diye korkutmuyor değil.
Ben neyde risk aldım?