Patriot Viper Venom DDR 5 RAM İçin OC Ayarları

Gheky

Uzman
Merhabalar, 2x16GB Patriot Viper Venom Series - DDR5 UDIMM PC5-54400 dual channel olarak kullanmaktayım. Bu ramler 6800 Mhz ve XMP 3.0 ve AMD Expo destekleyen ramler. Bu ramleri MSI PRO B650M-B anakartında ve Ryzen 7 7700 işlemcisi ile birlikte kullanmaktayım fakat otomatik XMP profillerinin hepisini denememe rağmen (6400-6600-6800) uygun bir sonuç alamadım. Ya mavi ekran verdi ya da TestMem5 testinde error ile karşılaştım. En düşük olarak 6400 Mhz'de çalıştırmama rağmen 6 cycle olan bir testte 6 adet error verdi. MSI TRY-IT vasıtasıyla ramleri 6000 Mhz'de çalıştırmayı denedim fakat onda da sistem direkt olarak açılmadı hatta bios ekranı bile açılmadı o yüzden bios pilini çıkartıp, biosu sıfırlamam gerekti. Daha önceden bu rami kullanmış veya bu konu hakkında bilgisi olan insanlar cevaplarsa sevinirim. Uygun bir hız aşırtma profili var mı en azından 4800 Mhz yerine 5600-6000Mhz kullansam bile kafi benim için. Diğer türlü DDR5 toplamamın bir anlamı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…