ZenTimings tablon tamam başarılı bir şekilde verilerini okudu. Patriot RAM SK Hynix çipli bir modüle sahip o yüzden fiyatına göre birçok RAM'den performanslı diyebiliriz, RAM problemin yok. SSD testin tamam. Güç kaynağın verimli oradan da sorun çıkacağını sanmam. Sistemde yaşamış olduğun dona sorununu, önce yazılımsal sebeplerini arayacağız, yakın zamanda format atıldı mı? 24 Haziran'da bazı Windows ve BIOS yazılımlarında değişilik yapıldı, kullandığın kurulum ISO dosyası eski ise o durumu incelememiz lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam yakın zamanda atılmadı bu sorun sürekli devam edince bir 3 ay önce formatlamıştım ama düzelmemişti. Ram veya anakart bu timing ayarları vs o taraflarda verilerde bir sorun yok ise bilgisayarı yedekleyip formatlayayım tekrardan.ZenTimings tablon tamam başarılı bir şekilde verilerini okudu. Patriot RAM SK Hynix çipli bir modüle sahip o yüzden fiyatına göre birçok RAM'den performanslı diyebiliriz, RAM problemin yok. SSD testin tamam. Güç kaynağın verimli oradan da sorun çıkacağını sanmam. Sistemde yaşamış olduğun dona sorununu, önce yazılımsal sebeplerini arayacağız, yakın zamanda format atıldı mı? 24 Haziran'da bazı Windows ve BIOS yazılımlarında değişilik yapıldı, kullandığın kurulum ISO dosyası eski ise o durumu incelememiz lazım.
Ama ben şu noktayı anlamadım, Bir tane ram profili var ve o profili seçtiğimde 10 kerede 2 kere, nadir de olsa bu sorunu yaşıyorum diğerlerine göre stabil çalışıyor ama diğer tüm ram ayarlarında sürekli yaşıyorum bu sorunu. Yazılımsal olarak yani windows ve ramin nasıl bir bağlantısı olabilir ki? Hala daha bilgisayarım kapanıyor bunu yazarken 2 kere yeniden yazmam gerekti.
Soğutucuyu belirtmemişsin ya da ben göremedim. İşlemci için hangi soğutmayı kullanıyorsun? @bestrockn
BIOS; Windows ve sürücü imzalarını temiz okumayaz ise sistemde çok sorun yaşarsın.
İndows ve RAM'in nasıl bir bağlantısı olabilir ki?
BIOS; Windows ve sürücü imzalarını temiz okumayaz ise sistemde çok sorun yaşarsın.
Segotep becool 120s sıvı soğutucu var hocam. Çok bir işlevi yok biliyorum ama işlemcimin 60 derecelerin üstüne çıktığını hiç görmedim.Soğutucuyu belirtmemişsin ya da ben göremedim. İşlemci için hangi soğutmayı kullanıyorsun? @bestrockn
Anladım hocam, siz biliyorsunuz o halde formatlayalım derseniz temiz yeni bir format atabilirim.
Bu konuda sorun RAM değil, donma ve takılma için yeni konu açılsın mı? Nasıl ilerleyeceğimi belirleyemedim @Caner Uncu.
Bu süreçte ben bilgisayarı yedekleyeceğim ama yedekleyemiyorum. Stabil çalışan RAM profiline alayım mı şu an yedeklemek için hocam?
EXPO'yu kesinlikle kapatın, sürekli sorun çıkartır, ondan sonra verileri yedekleyin.
- Makaleler
- 1
Her şey bir tarafa, bu kart çok büyük hata olmuş. Bu kadar uğraşmak yerine çözüm basit. @SalimBdk gibi B850M-K sipariş vermek. Uzaktan bu kartları ayarlaması çok zor, konu 50 sayfa oluyor.
EXPO zaten kapalıydı defaulttaydı her şey. Ben şuanda bildiğim stabil ayarları yaptım. Yedekliyorum hocam Teşekkür ederim. Peki yedekleme sonrası format atayım mı? Yoksa sorun anakartta mı?EXPO'yu kesinlikle kapatın, sürekli sorun çıkartır, ondan sonra verileri yedekleyin.
Ayhan hocam, oem sistem olduğu için toplu bir şekilde almıştım ama birbiriyle stabil çalışmayacak parçaları toplayarak satacaklarını düşünmemiştim. B850M-K anakarta geçmem ile sorunum çözülecek mi? Yani anakart kaynaklı mı bu sorunu yaşıyorum. Eğer öyle ise almaya çalışacağım. Yani size nokta atışı olarak elbette sormuyorum, siz zaten söylediniz bu anakart ile fikrinizi ama yinede son bir kez daha netleştirmek açısından sormak istedim.Her şey bir tarafa, bu kart çok büyük hata olmuş. Bu kadar uğraşmak yerine çözüm basit. @SalimBdk gibi B850M-K sipariş vermek. Uzaktan bu kartları ayarlaması çok zor, konu 50 sayfa oluyor.
- Makaleler
- 1
EXPO zaten kapalıydı defaulttaydı her şey. Ben şuanda bildiğim stabil ayarları yaptım. Yedekliyorum hocam Teşekkür ederim. Peki yedekleme sonrası format atayım mı? Yoksa sorun anakartta mı?
Ayhan hocam, oem sistem olduğu için toplu bir şekilde almıştım ama birbiriyle stabil çalışmayacak parçaları toplayarak satacaklarını düşünmemiştim. B850M-K anakarta geçmem ile sorunum çözülecek mi? Yani anakart kaynaklı mı bu sorunu yaşıyorum. Eğer öyle ise almaya çalışacağım. Yani size nokta atışı olarak elbette sormuyorum, siz zaten söylediniz bu anakart ile fikrinizi ama yinede son bir kez daha netleştirmek açısından sormak istedim.
Nokta atışı, B850M-K tekte çözüyor. Bu kartta PBO ve Curve yapılamaz, Memory tuning de kısıtlı. Kart elimin altında olsa ayarlarım ama uzaktan imkansıza yakın. Clear CMOS gerekecek en az 100 defa muhtemelen. Yoksa kart BIOS'ta donuyor tek değişiklikte.
@bestrockn Eldeki imkanlarda Nitro ayarı vereceğim sana, onu dene. TM5 testini doğru gerçekleştirmişsin ama config yanlış. 1usmus seçmen lazımdı, Universal uygun değil.