Eki Görüntüle 261846

Eki Görüntüle 261847

Eki Görüntüle 261848

Eki Görüntüle 261849

Eki Görüntüle 261850

Tüm ayarları dediğiniz gibi yaptım, sanırım hocam sistem boot etti sorunsuz. Testi de 1usmus Config olarak başlattım, hocam bilginiz olsun.

Eki Görüntüle 261852

Bu testi etsin, bellek temizliği vs. yapıp sonra başlatmak lazım aslında da çok da elzem değil. Bu hata vermezse deneyin oyunlarda.

@bestrockn son durum nedir?

Net geri dönüş yaparsan sevinirim.
Ayhan hocam, günlük kullanım yaptım, herhangi bir sorun yok ama oyun olarak CS'yi açmadı bile. 2 kere denedim, sorun devam etti ve kapandı bilgisayar. Ben arkadaşımdan rica ettim, yarın farklı bir SSD ile test edeceğim. SSD'de herhangi bir hata veya sorun gözükmüyor ama şu anda çok fazla şüphelenmeye başladım, nedense bilmiyorum. Siz de daha fazla uğraşmayın; eğer farklı SSD ile sorun devam ederse, önerdiğiniz anakarta geçeyim.

Ayhan hocam, günlük kullanım yaptım, herhangi bir sorun yok ama oyun olarak CS'yi açmadı bile. 2 kere denedim, sorun devam etti ve kapandı bilgisayar. Ben arkadaşımdan rica ettim, yarın farklı bir SSD ile test edeceğim. SSD'de herhangi bir hata veya sorun gözükmüyor ama şu anda çok fazla şüphelenmeye başladım, nedense bilmiyorum. Siz de daha fazla uğraşmayın; eğer farklı SSD ile sorun devam ederse, önerdiğiniz anakarta geçeyim.

Parça deneyin, sizdeki sorun RAM değil.

Yazılımsal sorun vs. varsa @X99 ile formatı gözden geçirtin.

Yazılımsal sorun vs. varsa @X99 ile formatı gözden geçirtin.

Yeni bir ISO dosyası indirin, güncel olması önemli. Microsoft'tan indirirsiniz, Media Creation Tools ile hazırlayın. BIOS'u default moda alın, CSM kapalı olsun, kasanın arkasından USB 2.0 girişini kullanın. Windows'u kurduktan sonra güvenlik duvarı ve virüs koruması kapalıyken sürücüleri kurun. Format işleminden sonra NVIDIA ayarlarını yapalım, sistem performans modundayken oyuna bir girip deneyin. @bestrockn SSD denemesinden sonra haber verin, yalnız SSD'yi öyle 1 saat deneyip bırakmayın; 1 gün kullanmanız lazım. Bu adımlardan sonra haber verirsiniz.

Ben sürekli sistem kuran biri olarak şunu söyleyebilirim. AMD sistem kurmak gözümü korkutuyor. RAM kontrolcüsü kaldıracak mı, kaldırmayacak mı, hadi bakalım.
Dün bir sistem kurdum, Ryzen 5 9600X'li sistem. Expo'yu açtım, başladı training'e. 3 dakika RAM training.
Context memory restore açtım, düştü 45 saniyeye.
Tüm ayarlar, her şey mükemmel; RAM anakartın destek listesindeki bir RAM. Yok abi, bekle babam, bekle. Neyse, BIOS güncellemesi yaptım, toparladı, şimdi yıldırım gibi hazırlanıyor.
Ama gel gelelim benim ana sistemime. 4 tane RAM var, benim 4x16 desteklemiyor. :D :D Ne şaka ama, değil mi?
4 RAM'im var ama 2 tane kullanmak zorundayım. Ne zamanlama girersem gireyim, memory controller kaldırmıyor 4 RAM. Açılıyor, bir yerlerde patlıyor. Expo açmasam bile aynı sorunlar.
2 RAM'e düştüm, kısmen çözüldü sorunum ama Expo açıkken Skyrim modlarım, eski oyunlarda garip glitch'ler oluyor. Şaka gibi bir durum.

BIOS resetle, driver yükleme tarzı bir ayar var ise kapat. Temiz ISO son sürüm indirip, Rufus yazdırın. Defender Control ve gerekli sürücüleri indirip USB at. Chipset AMD sitesinden indirin. Ethernet kesin kurun, Windows Update sürücü yüklemesini ve tüm güvenlikleri, uygulama ve güvenlik bölümünden manuel olarak kapatın. Ekran kartını güncelleyin. Ethernet aktif edip, diğer sürücüleri güncelleyin. Reset atıp, Windows güncelleyin. İsteğe bağlı ve beta olan güncellemeleri yüklemeyin. Bu şekilde kurulumu yapıp test edin. Windows reg ayarlarından sürücü yükleme kapanıyor, bilgisayarım bölümünden ayarlarda var, garanti olması adını iki seçeneğide kapatın.