Görkem5252
Uzman
R
RAM ayarlarını test edin.
Dediğiniz gibi temiz bir Windows kurdum ama ilk açılışı ayarlarken bile bilgisayar kendiliğinden kapanıp açılma sorunu devam etti. Zar zor sistem bir şekilde açıldı driverları kurarken veya yeni açılmışken de kapanma sorunu yaşadım. BIOS'u Windows atmadan önce default yapmıştım şu anda default ayarlardayım yani. Sorunum devam ediyor. Driverların tamamını kurduğum zaman ve güncelleştirmeleri de yapıp konuyu güncelleyeceğim tekrar.
Bir şekilde kapanmazsa, kurabilirsem tabii ki...
Güncelleme;
- Öncelikle hem Windows'umun bozuk olduğunu düşünüyorum. Oyun veya dosya aktarımı gibi işlemlerde SSD %100 olabiliyordu ve kapanma ya da 20 30 dakika düzelmeyecek bir donma yaşatıyordu.
- Hem de bu söylediğiniz anakart uyumsuzluk sorunu yaşadığımı düşünüyorum. SSD %100 olmasa bile mesela boş masaütsünde bile kapanıp açılıyordu.
Sürekli kapandığı için RAM profil ayarını defaulttan EXPO 1 ile değiştirdim ve PBO disabled yaptım. Henüz kapanma yaşamadım ama tabii ki uzun süreli kullanımda değişiyor konuda birçok kez belirttim. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.
Driverları kurdum Windows'un güncelleştirmelerini vs tamamladım. Test olarak Steam'den CS2 indirip açtım. Açılışta veya oyun içerisinde şu an için kapanmadı. Bir önceki Windows'umda bozuk olabilir. Çünkü oyunu normal şartlarda ilk açışımda SSD kullanımı %100'e fırlardı bazen kapanırdı bazen de bir şekilde atlatıp yarım yamalak da olsa çalıştırırdı. Şu an için oyun açılırken veya içindeyken SSD kullanımı %2 %5 civarlarında seyrediyor.
Şu an bu ayarlar ile test etmeye devam edeyim mi? Yoksa ayhan hocamın son verdiği RAM ayarlarıyla mı test edeyim?
RAM ayarlarını test edin.