bluur
Üyecik
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım R7 9800X3D ve RTX 5080 temelli olarak. İlk defa bir sistemi tamamen kendim kurulum yaptım ve bazı konularda bilgisizliğim var. @Ayhan Dönmez hocamın yapmış olduğu rehberi okudum ve ona göre ayar yapacaktım fakat tam BIOS'a girdiğimde anakartımın Hynix RAM'ler için bir özel profil oluşturduğunu gördüm. Hedef hızım 6000 ve CL30 idi, bundan dolayı bu ayar tam olarak istediklerimi sağlıyor gibi gözüküyor. Detaylı baktığımda kötü bir değer var mı anlayamıyorum, bundan dolayı lütfen bu konudaki cahilliğimi maruz görünüz. Belki de bu hazır profil kötü bir şekilde çalışıyordur. Bundan dolayı sizlerden ufak bir yardım istiyorum.
RAM: 2x16 Patriot Viper Xtreme 7600 MHz CL36
HWiNFO içerisinde Hynix H-Die olarak gözüküyorlar.
Şu anlık biraz ChatGPT yardımıyla OCCT üzerinden test yapıyorum, ZenTimings, HWiNFO ve OCCT'nin değerleri eklediğim görselde mevcut.
Sıkıntılı olan ve ellememi düşündüğünüz değerler var ise iletirseniz sevinirim; CL28 için zorlanabilir mi bilmiyorum.
RAM: 2x16 Patriot Viper Xtreme 7600 MHz CL36
HWiNFO içerisinde Hynix H-Die olarak gözüküyorlar.
Şu anlık biraz ChatGPT yardımıyla OCCT üzerinden test yapıyorum, ZenTimings, HWiNFO ve OCCT'nin değerleri eklediğim görselde mevcut.
Sıkıntılı olan ve ellememi düşündüğünüz değerler var ise iletirseniz sevinirim; CL28 için zorlanabilir mi bilmiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: