Yok hayır, @Ayhan Dönmez 'in rehber konusundaki PBO ayarlarında +75 var. Bir önceki mesajımın 3. görselinde mevcut bahsettiğim kısım.
Bu arada tercihen kısmında belirtilen 1x ve ya Auto kısmında bırakmanız daha iyi olacaktır çünkü işlemciniz üst limitlerde kalma zamanınızı geriye çekmek günlük ve oyun kullanımında daha mantıklı olacaktır amacımız sadece sentetik tesdtlerde maks puan almak olmayacağı için.

Bu arada tercihen kısmında belirtilen 1x ve ya Auto kısmında bırakmanız daha iyi olacaktır çünkü işlemciniz üst limitlerde kalma zamanınızı geriye çekmek günlük ve oyun kullanımında daha mantıklı olacaktır amacımız sadece sentetik tesdtlerde maks puan almak olmayacağı için.
Ben daha çok Blender programında 3D modelleme yapan birisiyim, yanında da oyun. Dediğine dikkat ederim teşekkürler.

FLCK 2200 şeklinde stabil çalışabiliyor gibi, Boost'u +150, Scaler Auto, Curve Optimizer'ı da Negative -15 yaptığımda 2. dakika civarlarında hata verdi TV3 testi.

Sonrasında Boost'u +75, Scaler Auto, Curve Optimizer Negative -15 olarak test ettim, yine testin 2-3. dakikalarında hata verdi.

Son olarak garanti olması amacıyla Negative -5 ayarladım. Bu şekilde hatasız testin 1. saati bitti şu anda. CPU derecesi 72, RAM dereceleri 48 civarlarında seyrediyor. Sanırım bu şekilde kullanacağım.

Son düzenleme:
Ben daha çok Blender programında 3D modelleme yapan birisiyim, yanında da oyun. Dediğine dikkat ederim teşekkürler.

FLCK 2200 şeklinde stabil çalışabiliyor gibi, Boost'u +150, Scaler Auto, Curve Optimizer'ı da Negative -15 yaptığımda 2. dakika civarlarında hata verdi TV3 testi.

Sonrasında Boost'u +75, Scaler Auto, Curve Optimizer Negative -15 olarak test ettim, yine testin 2-3. dakikalarında hata verdi.

Son olarak garanti olması amacıyla Negative -5 ayarladım. Bu şekilde hatasız testin 1. saati bitti şu anda. CPU derecesi 72, RAM dereceleri 48 civarlarında seyrediyor. Sanırım bu şekilde kullanacağım.
Bence burada işlemci performansı kaybı yerine FCLK'den(daha çok gecikme değerini aşağıya çekmek için kullanılır) feragat ederek daha iyi sonuç alabiliriz. Örneğin; FCLK=2167 ve CO 20,25 ve Boost=150-200 arası bu sayede daha fazla performans kazancımız olur. Test boyunca CPU kaç watt çekti ce son ram ayarlarından sonra nasıl bir alt zamanlama ayarlarınız var ss atarsanız merak ettim ve aktif soğutma kullanıyor musunuz ?

Bence burada işlemci performansı kaybı yerine FCLK'den(daha çok gecikme değerini aşağıya çekmek için kullanılır) feragat ederek daha iyi sonuç alabiliriz. Örneğin; FCLK=2167 ve CO 20,25 ve Boost=150-200 arası bu sayede daha fazla performans kazancımız olur. Test boyunca CPU kaç watt çekti ce son ram ayarlarından sonra nasıl bir alt zamanlama ayarlarınız var ss atarsanız merak ettim ve aktif soğutma kullanıyor musunuz ?
1787605880577.webp

Aktif olarak bu şekilde. Hayır aktif soğutma mevcut değil.

Eki Görüntüle 275692

Aktif olarak bu şekilde. Hayır aktif soğutma mevcut değil.
Tabii Single RAM olunca sıcaklık kontrolü daha rahat oluyor. TREFI=65535 denenebilir; aslında sıcaklık değerleriniz gayet yerinde ama voltaj isteyebilir. FCLK ile CO birleşince silikon kaliteniz yetmemiş bence burada 2167 yaparsanız aradaki farkı hissetmezsiniz; hem de PBO ve CO'dan ekstra performans kazanabilirsiniz. Bu ayarların üzerine +200 ve -25 CO allcore açık.

1787606311733.webp

Tabi Single Ram olunca sıcaklık kontrolü daha rahat oluyor tREFI=65535 denenebilir aslında sıcaklık değerleriniz gayet yerinde ama voltaj isteyebilir. FCLK ile CO birleşince silikon kaliteniz yetmemiş bence burada 2167 yaparsanız aradaki farkı hissetmezsiniz hemde PBO ve CO dan ekstra performans kazanabilirsiniz. Bu ayarların üzerine +200 ve -25CO allcore açık
Eki Görüntüle 275698
2167 ve 2200 arasında o kadar fark yaratabiliyor mu? 2000 bile deneyebilirim eğer +200 ve -20 çalışır ise.

2167 ve 2200 arasında o kadar fark yaratabiliyor mu? 2000 bile deneyebilirim eğer +200 ve -20 çalışır ise.
Mevcut testi durdurup bir 2167 deneyeyim o halde.

Mevcut testi durdurup bi 2167 deneyeyim o halde.
Şu şekilde söyleyim her ayar sonucunda test yaptım 2000 -> 2167' geçtiğimde stabilite kaybım vardı düzeldi gecikme değerlerim belirgin şekiklde düzeldi sadece -30 olan değeri -25'e çekmem yeterli oldu multicore testinde herhangi bir şekilde kaybım da olmadı sadece Cinebench 2026 da 50 puanlık (8270->8220) bir kayıp o da hiç bir şey demek.

Şu şekilde söyleyim her ayar sonucunda test yaptım 2000 -> 2167' geçtiğimde stabilite kaybım vardı düzeldi gecikme değerlerim belirgin şekiklde düzeldi sadece -30 olan değeri -25'e çekmem yeterli oldu multicore testinde herhangi bir şekilde kaybım da olmadı sadece Cinebench 2026 da 50 puanlık (8270->8220) bir kayıp o da hiç bir şey demek.
2167 FCLK, +200 Boost ve -20 için bir test yapacağım şimdi.
Eğer hata verirse FCLK'yı 2000'e çekmek mi yoksa boost ve diğer değeri düşürmek mi mantıklı sence?

Bence de daha memnun kalacaksınız eğer sistem stabilite sorunu yaşamazsan yani ayarlarınız yerse ama bu şekilde de olmadı diyelim CO dan ve PBO ile sırayla kısmaya devan edersiniz.
1787606885974.webp

Testi açar açmaz hatayı verdi hocam, bu yükseklikte değerler bende yemiyor gibi :D

2167, +150 ve -15 değerleriyle test ediyorum tekrardan.

1787606885974.webp

Testi açar açmaz hatayı verdi hocam, bu yükseklikte değerler bende yemiyor gibi :D

2167, +150 ve -15 değerleriyle test ediyorum tekrardan.
1787607354563.webp

Tekrardan hata yedim, ya başka bir değerlerde hata var ya da gerçekten 75 ve -5 civarı kullanmak lazım.

Son düzenleme: