PC bir anda donuyor ve yeniden başlatmadan düzelmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Smmmhunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
  • Etiketler Etiketler
    donuyor

Smmmhunter

Üstün
Makaleler
1
Yer
Tulum, Meksika
Bilgisayar uzun zamandır çalışmadan duruyordu. Yaz geldiğinden kullanmaya tekrar başladım. Günde minimum 2 kere ekran olduğu gibi donuyor. Herhangi bir girdiyi algılamıyor. Klavyede NumLock ile Caps Lock'u bile algılamıyor. Yük altında olmuyor. Normal video izlerken de yaşıyorum. Olay görüntüleyicisinde de sadece donunca tuştan yeniden başlatmam gerektiğinden sistem düzgün kapatılmadı diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kilitleniyor da olabilir. Görüntüyü onboard ekran kartından mı alıyorsunuz yoksa basit bile olsa bir ekran kartı var mı? Sistem özelliklerinizi paylaşabilir misiniz?

Artı -1 Eksi
Sistem özelliklerinin tamamını belirt varsa dosyaları yükle.
Ekran kartı kilitleniyor da olabilir. Görüntüyü onboard ekran kartından mı alıyorsunuz yoksa basit bile olsa bir ekran kartı var mı? Sistem özelliklerinizi paylaşabilir misiniz?
R5 7500F CPU
RTX 4070S GPU
ROG B650E-F Mobo
Corsair Vengeance 2x16 5600MHz RAM

Minidump veya olay görüntüleyicisi tertemiz. Sistem düzgün kapatılmadı harici herhangi bir hata almıyorum.

Nedense bana sorun ya yazılımsal ya da RAM'lerden dolayıymış gibi geldi. Memtest86 yapabilir misin?
Memtest86'yı bu konu için yapmıştım. RAM'lerde sorun yok. EXPO kapalı ve açık şekilde testi geçtiler.

Geri
Yukarı Alt