Arkadaşımın evindeyim. Daha önce konusunu açtığımız sistemde bu sefer de böyle bir sorun var. M.2 SSD mevcut. B460M-A Pro anakart kullanıyor. BIOS sıfırladık. Kartı çıkarıp silgiyle silip tekrar taktık. DDU ile sürücüleri kökten kaldırıp tekrar kurduk. Fakat nafile. Aşağı GPU-Z görüntüsünü bırakıyorum. Ben çözemedim. Kart %100 kullanıma ulaşsa bile X8 olarak çalışmakta ısrarcı olduğu için performansta kaybediyor.
Aynı sorun bende de vardı. Başka bir ekran kartı var ve sorunu anakartta buldum, nasıl buldum anakartın desteğine yazdım. Baktılar ve doğru uyumsuz dediler ve porttan bir parçanın alınması gerektiğini ve servise götürmem gerektiğini yazdılar. Bende tamam deyip böyle devam ettim. Yani sende üreticiye yaz.
Aynı sorun bende de vardı. Başka bir ekran kartı var ve sorunu anakartta buldum, nasıl buldum anakartın desteğine yazdım. Baktılar ve doğru uyumsuz dediler ve porttan bir parçanın alınması gerektiğini servise götürmem gerektiğini yazdılar. Bende tamam deyip böyle devam ettim. Yani sende üreticiye yaz.
Dediğim gibi bende de RX480 ve diğerleri hep X16 modunda çalıştı ama Intel Arc A770 ise X8 oluyordu. Yani demem o ki kart ile anakart uyumsuz, anakart üreticisine başvurup ne diyeceklerine bakmak lazım.
Dediğim gibi bende de RX480 ve diğerleri hep X16 modunda çalıştı ama Intel Arc A770 ise X8 oluyordu. Yani demem o ki kart ile anakart uyumsuz, anakart üreticisine başvurup ne diyeceklerine bakmak lazım.
Başka anakart ile denedik yine olmadı hocam. Ayrıca uyumsuz olmaması gerekiyor çünkü ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti bu anakart ile sorunsuz şekilde çalıştı. Kartta sorun olduğunu düşünüyorum.
Hocam kartı az önce normal bir şekilde X16 moduna geçirdik hatta ekran görüntüsü aldık. Ama ne olduysa yeniden başlatınca tekrardan X8 moduna geri döndü.
Hocam maalesef kart büyük olduğundan kasa ve anakartta küçük olduğundan takarken sağ tarafta ki klipsli alandan o tık sesi gelmiyor. Sol taraf tek denemede giriyor. Aşağıya şu anki halinin resimlerini bırakıyorum. Biraz daha zorlasak anakart kırılacak. Klipsi elle kapatmak zorunda kalıyoruz.
@845 hocam bir de siz bakabilir misiniz? Biz bu işin içinden çıkamadık.
Kart resmen bizi trollüyor. İki anakarta da takıyoruz herhangi bir şekilde X16 moduna geçiş yapmıyor. Ama silgiyle silip 5-10 kere deneyince bir kereliğine de olsa geçiyor. O da yeniden başlatınca gidiyor. BIOS ayarlarında gen 3'e alma dışında yine bir şey yok. Tüm güç tasarrufu özellikleri kapalı.