- Makaleler
- 1
Anladım, şu anakart gelsin de ben tekrar fotoğraflaya fotoğraflaya yardım isteyim. En sağlıklısı bu sanırım ya.
Ondan öncesinde AIO kurulum videolarını izle hangi marka model aldıysan, 3'lü fan çoklayıcı çıkmıştır ondan muhtemelen ya da yeni nesil fanlar kullanılmışsa aynı mantıkta geçmelidir. Artık bu şekilde geçmeli yapmasalar da splitter ile 3 fanı tek kabloda çoklayıp o şekilde önceden monteli halde sana gönderiyorlar. Birkaç olasılık var yani radyatör konusunda. Tek kablodan onu da aynı şekilde ARGB ve PWM fan portunu takacaksın anakartına. AIO pompa bağlantısını da Pump soketine takacaksın, o ayrı olur. 3'lü radyatör fanını da firma sana önceden monteli ve 3 fanı tek kabloda birleştirip gönderdiği için haliyle senin tek yapman gereken PWM kablosunu radyatör fanları için CPU_Fan soketine takacaksın. ARGB bağlantısı da tek kablo olacak, onu da firma daisy-chain yapıp sana gönderiyor çünkü. Eskiden böyle değildi, yeni nesil AIO'lar artık böyle. ARGB için ister Hub kullan isterse de anakarttaki rastgele bir 3 pin 5V ARGB porta bağla. AIO'yu diğer kasa fanlarından ve RGB'sinden ayırabilirsin. Anakartında yeterli soket var çünkü. Zaten kasa fanlarını kontrolcü vasıtasıyla tek kablo üzerinden herhangi bir Sys_Fan portuna takıp kontrolü tek tıkla sağlayacaksın. O yüzden özdeş olması gerektiğini belirttim. Şart değil ama en iyisi böyle.
Hub güç beslemesi SATA'dan olacak, PSU'dan güç vereceksin direkt olarak. Hub sadece ARGB ve PWM sinyalini anakartına iletecek. @casper04 Sendeki Dawn Pro fanlar için ise resmi site bağlantısını ilettim, orada nasıl bağlandığı ile alakalı şema ve video mevcut. İzlersen mantığı anlarsın. 3 tanesi geçmeli ve tek kontrolcü üstünden bağlantıyı vereceksin aynı şekilde. Kendi kontrolcüsü var.