Plaj vücudu yapmak için ChatGPT'nin verdiği antrenman programı uygun mu?

dezww

Çalışkan
Merhaba. Geçen sene yaz aylarında sağlam bir diyetle 4-5 ay içerisinde 26-27 kiloya yakın bir kilo vermiştim. Fakat bu süreç içerisinde ağırlık antrenmanları yoktu, yürüyüş + koşu gibi takılmıştım. Şimdi durumum muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi skinny fat. Bu durumu düzeltmek için spor salonuna yazılacağım birkaç gün içerisinde ve sıkı bir kararlılıkla ilerlemeyi hedefliyorum. Elimde bir program yoktu, internetten biraz araştırdım ama bulduğum programlar çok da kafama yatmadı; o yüzden ChatGPT'ye bir program yazdırdım. Yapmak istediğim şey: Haftada 4 gün (3 gün full body, 1 gün kardiyo) olacak şekilde çalışmak. Bunu ChatGPT'ye söylediğimde ise bana iki farklı program verdi:

Pazartesi - çarşamba - cuma (full body ağırlık antrenmanı)
  1. squat – 4x6-8
  2. bench press – 4x6-8
  3. bent over row – 4x6-8
  4. overhead press – 3x8-10
  5. romanian deadlift – 3x8-10
  6. face pull – 3x12-15
  7. calf raise – 4x12-15
  8. plank – 3x max süre
Cumartesi (full kardiyo)

• 10 dk hafif tempolu ısınma koşusu
  • 20-30 dk HIIT (örnek: 30 saniye sprint + 60 saniye yürüyüş şeklinde tekrarla)
  • 10 dk soğuma yürüyüşü ve stretching
İkinci program:

pazartesi - çarşamba - cuma (full body + kardiyo)

ağırlık antrenmanı

• squat 4x8-10
  • bench press 4x8-10
  • bent over row 4x8-10
  • shoulder press 3x10-12
  • romanian deadlift 3x10-12
  • barbell curl 3x12
  • triceps pushdown 3x12
  • hanging leg raise 3x15

kardiyo (antrenmandan sonra ya da farklı saatte)

• 20-30 dk incline treadmill (hız 5-6 km/s eğim 8-12)
  • ya da 15-20 dk HIIT (örneğin 30 saniye sprint + 1 dk yavaş koşu x10-12 tur)

cumartesi (full kardiyo)

• 30-40 dk incline treadmill yürüyüş
  • ya da 20-30 dk HIIT (örneğin 30 saniye sprint + 1 dk yavaş koşu x12-15 tur)
  • ya da ip atlama 20-30 dk

Bu programlar güzel mi? Bu programlara ekle veya çıkar dediğiniz hareketler var mı? Eğer iyi programlar değilseler de bana elinizde güzel bir program var ise önerebilir misiniz bu yukarıda bahsettiklerimi baz alarak?

Size 5x5 programını atmış dips barfiks gibi hareketler yok sadece onu kullanabilirsiniz isterseniz direkt.

Kardiyorlar kalabilir.

Önemli olanın kalori alımı ve makro, mikrolar olduğunu unutmayın yeter.

Makrolar protein karbonhidrat ve yağ.

Mikrolar ise vitamin ve minarellerdir.
Spora yeni başlayan biri veya uzun süre ara vermiş biri direkt bu programlarla mı başlamalı yoksa salon sahiplerinin klasik "ilk ay full body gideceğiz" diyerekten 4x10 ve 7 hareketten oluşan verdiği programlar mı uygulanmalı?

Spora yeni başlayan biri veya uzun süre ara vermiş biri direkt bu programlarla mı başlamalı yoksa salon sahiplerinin klasik "ilk ay Full body gideceğiz" diyerekten 4x10 ve 7 hareketten oluşan verdiği programlar mı uygulanmalı?

Spora yeni başlayanlar için idealdir sebebi de hacim kazanmak değil kuvvet kazanmaktır.
Hacim 2. plandadır bu programda her gün kilolarınızı arttırmanız gerekir o yüzden dinlenme günleri fazladır. Sinir sistemini aşırı yük binmemesi adına.

5x5 programı tam olarak nasıl bir program açıklayabilir misiniz?

Ağırsağlam'in 5x5 videosunu izleyebilirsiniz. Her sorunuza cevap bulabilirsiniz o videoda.

Ufak bir tavsiye vereyim, ilk başlarda çok basit geliyor antrenman çok erken bitiyor demeyin bir yerden sonra dinlenmek antrenmandan uzun sürmeye başlıyor.

Son düzenleme:
Spora yeni başlayanlar için idealdir sebebi de hacim kazanmak değil kuvvet kazanmaktır.
Hacim 2. plandadır bu programda her gün kilolarınızı arttırmanız gerekir o yüzden dinlenme günleri fazladır. Sinir sistemini aşırı yük binmemesi adına.

Ağırsağlam'in 5x5 videosunu izleyebilirsiniz. Her sorunuza cevap bulabilirsiniz o videoda.

Ufak bir tavsiye vereyim, ilk başlarda çok basit geliyor antrenman çok erken bitiyor demeyin bir yerden sonra dinlenmek antrenmandan uzun sürmeye başlıyor.
İstediğim şey hacimlenme + yağ yakma, yani body recomposition. Bu antrenman programında hacimlenme kaçıncı sırada?

İstediğim şey hacimlenme + yağ yakma, yani body recomposition. Bu antrenman programında hacimlenme kaçıncı sırada?

Bu programı yapmak için 1.25'lik agirliklariniz olması gerekiyor yoksa bulaşmayın hocam. Hacim 2. sırada

Gurays hypertrophy iyi diyende var kötü diyende ona da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu programı yapmak için 1.25'lik agirliklariniz olması gerekiyor yoksa bulaşmayın hocam. Hacim 2. sırada

Gurays hypertrophy iyi diyende var kötü diyende ona da bakabilirsiniz.
O zaman ChatGPT'nin verdiği programı izleyebilir miyim?

Güray Aydın'ın programı push-pull-legs şeklinde olduğu için yapmak istemiyorum, full body şu an daha câzip geliyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt