Willod

Üyecik
Selamlar,
Bu sorunun cevabını biliyorum aslında, cevap evet aynı ağdaysalar local networkü kullanıyor. Ancak ben bilgisayarımdan playstation remote playi kullandığımda yerel ağda playstationı bulamadı ve playstationdan bir kod girip o şekilde bağlandım ve oyunları denediğimde internetin stabil olmamasından dolayı görüntü çok değişkendi ve hatta zaman zaman çok düşük çözünürlüklere düştüğünü gördüm. Şu aralar da playstation portal almayı düşünüyorum ve eğer ps portal da bu şekilde bağlanacaksa almak benim açımdan hiç mantıklı değil. Playstationın network ayarlarında bir. yerde bir şeyi mi açmam gerekiyor, bir değişiklik mi yapmam gerekiyor? Ya da PS Portal ın kendi içinde bir ayar var mı local network için?

Chat GPTden önermeyi svmem ve önerenlere gıcık olurum ama burada yazanlar işe yarayabilir.

PlayStation Remote Play veya PlayStation Portal gibi cihazların yerel ağ üzerinden sorunsuz çalışabilmesi için bazı ayarlara dikkat etmek gerekiyor. Sorununuzun kaynağı muhtemelen yerel ağ yerine internet üzerinden bağlantı kurmasından kaynaklanıyor. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunuzu çözebilirsiniz:

1. PlayStation Ayarları

Uzaktan Oynama Ayarlarını Kontrol Et:

PlayStation’ın [Ayarlar] > [Sistem] > [Uzaktan Oynama] menüsüne gidin.

"Uzaktan Oynama Özelliğini Etkinleştir" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

Güç Tasarrufu Ayarları:

PlayStation’ın güç tasarrufu ayarlarından "Dinlenme Modundayken İnternete Bağlı Kal" seçeneğini açık tutun.

2. Yerel Ağ Üzerinde Öncelik Verme

Statik IP Adresi Atayın:

PlayStation için statik bir IP adresi belirleyin.

Port Yönlendirme:

Modem/router ayarlarına girip PlayStation Remote Play için önerilen portları açın:

TCP: 9295

UDP: 9296-9297

3. Router Ayarlarını Kontrol Et

UPnP (Universal Plug and Play):

Modem/router ayarlarında UPnP özelliğini etkinleştirin. Bu, cihazların yerel ağda daha kolay bağlantı kurmasını sağlar.

Yerel Trafik Yönetimi:

Modem ayarlarında yerel ağdaki cihazlara öncelik tanıyan QoS (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin ve PlayStation’a öncelik verin.

4. Wi-Fi Ağına Dikkat Edin

5GHz Bandı Kullanın:

Hem PlayStation hem de bağlanacak cihaz (bilgisayar veya PS Portal) 5GHz Wi-Fi ağına bağlı olmalı.

2.4GHz yerine 5GHz bandı, daha düşük gecikme ve daha stabil bir bağlantı sağlar.

5. PlayStation Portal Hakkında

PlayStation Portal, yerel ağ üzerinde bağlanmaya öncelik tanır. Ancak:

Yerel ağ bağlantısı mümkün değilse, bulut tabanlı bir çözüm üzerinden çalışabilir (Sony’nin açıklamalarına göre).

Portal cihazının yerel ağ üzerinden sorunsuz çalışması için yukarıdaki ayarların yapılmış olması önemlidir.

6. Remote Play Sorunları ve Kod Girişi

Bilgisayarınız yerel ağdaki PS’i otomatik bulamıyorsa, bunun nedeni genelde ağdaki cihazların farklı alt ağlarda olmasıdır.

Router üzerinde cihazların aynı alt ağda olup olmadığını kontrol edin.

Kablosuz bağlantınızın stabilitesini test edin ve mümkünse kablolu bağlantı kullanın.

Eğer bu ayarları yaptıktan sonra hala sorun yaşarsanız, PlayStation Portal ile ilgili daha net bilgiler edinmek için Sony destek ekibiyle iletişime geçmek iyi bir seçenek olabilir.

/SPOILER]