Üniversite mailiyle belki, bizimkinden ziyade Google ne düünüyor o önemli.

Başka hizmetlerinde indirimleri var.
Hocam konu dışı olmaz diye umuyorum ama üniversiteleri genel olarak sevmiyorum. Üniversite insanların yapısını bozuyor bence. Yani kendi kişiliklerini koruyabilecek insanlar için bu pek geçerli değil ancak, kadınları bozuyor sosyal anlamda bence. Bunu da diyen bazı arkadaşlarım vardı. Eğitim açısından bakıldığında hiçbir sorun yok ama sosyal açıdan pek içime sinmiyor.

Şöyle düşün: Sevdiğin bir kız vardır ve üniversiteye gidecektir. Üniversitedeki erkeklerden etkilenip, sizle iletişimi kesebilir, sevgiliniz ise ayrılabilir. Genel olarak üniversiteden sonra insanlar hayatında sosyal anlamda reset yiyor. Arkadaşınız ise, sizi unutabilir çünkü daha sosyal bir ortam ve hayatları değişiyor. Özellikle asosyaller için tam bir trajedi.

Özellikle üniversiteye geçen bazı insanlar, sanal ortamdaki arkadaşlarını unutabiliyor. Ben yaşadım eskiden bunu.

Sürekli milletin önüne reklam dizen YouTube bunu yapsa aşırı ironik olurdu. Eğer böyle olacaksa her şey bedava olsun. Abonelik gibi bir şey olmasın. Bir şekilde mantığa ulaşsa bile YouTube zaten bunu aklından bile geçirmezdi. Ki geçirmiyordur da. Sonuçta eğitim videolarının yanı sıra her türlü video var. Sadece eğitim videoları için bu yapılır mı diye sorarsan, orası zor bence.

Kısacası, şu durum içerisinde YouTube’un herhangi bir şeyi bedava yapacağını sanmıyorum.

YouTube direkt bedava olmalı. İsteyen katıldan destek çıkar. Ya da AdBlock yüklemeyenler üzerinden geçim sağlanır. Bir ara uBlock Origin'i falan da engellemeye çalışmışlardı.
Bedava falan olmaz, olamaz. Platformlar sürekli tüketiciye çalışırsa kimse üretim yapmaz. Ya paşa paşa reklam izlenecek ya para verilecek.

Bu mantıkla kimsenin para kazanmaması lazım. Arz & talep olduğu sürece kimse kimseye beleş bir şey vermez, üzgünüm. Ki normal şartlarda da beleş olması saçmalık olurdu. Şirket neden bile bile zarar etsin?

Merhaba. YouTube Premium bence öğrencilere bedava olmalı. Okula kaydı olan herkesin bu hakkı olmalı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hemen yetkili kurumlara iletiyorum.

~ Youtube teknik direktörü ve techolay forum olarak üyesi Pasarettin

Biz ne yapalım hocam? Bence öğrencilere yapılan ayrım mantıksız, amaç ne?