Xeytan

Başarılı
Merhaba,

Çift kanal RAM kullanmak istiyorum.

Bu linkteki RAM acaba anakartım ile uyumlu mudur?

Anakart sitesinden baktım ancak çok anlayamadım, üst kısımda Memory by 9xxx tarzı şeyler yazıyor, hepsinin altında farklı CL değerlerinde RAM'ler vs. var, hangisini dikkate almam gerekiyor anlamadım. Halihazırda aynı RAM'den satın almıştım ancak o da arızalı geldi ve iademi bugün alabildim 2 ay kadar sonunda, o yüzden biraz daha dikkat ederek almaya çalışacağım.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim:

@Yener K hocam, laptop için bana RAM önerisi yapmıştınız ve sorunsuz kullanmıştım, masaüstü sisteme geçtim, önerilerinize açığım. :)

Dosya Ekleri

• 捕获.webp
    捕获.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 63
  • 捕获.webp
    捕获.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 73
  • 捕获.webp
    捕获.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 69

Attığınız RAM anakartım ile uyumlu mudur acaba ve sorunsuz çalışır mı?
Çünkü halihazırda kullandığım RAM'in aynısından almıştım ve çalışmayınca geri göndermiştim, 2 ay sonra anca iade alabildim, çok uğraştırıcı bir süreçti. :D

Attığınız RAM anakartım ile uyumlu mudur acaba ve sorunsuz çalışır mı?
Çünkü halihazırda kullandığım RAM'in aynısından almıştım ve çalışmayınca geri göndermiştim, 2 ay sonra anca iade alabildim, çok uğraştırıcı bir süreçti. :D
Kit olduğu için sorun yaşamazsınız. Anakart sayfanızda sadece firmanın test ettikleri gözükür. Yani bunları almanız zorunlu gibi bir şey belirtmez. Atıyorum A adlı bellek anakart sayfasında yok çalışmaz gibi bir şey değil. O belleği firma anakart için test etmemiştir. Genelde kendi anlaşmaları olduğu firmalar veya çok bilindik markaların testlerini yaparlar. Sonradan da bu testleri hadi şu bellekler için de yapalım diye uğraşmazlar genelde.

Elinizdeki belleğin yanına farklı bir üretim bandında bellek aldığınızdan uyumsuzluk yaşanma ihtimali daha yüksek. Kit yani aynı üretim bandından çıkan bellekelrde bunun yaşanma ihtimali çok düşük.

Kit olduğu için sorun yaşamazsınız. Anakart sayfanızda sadece firmanın test ettikleri gözükür. Yani bunları almanız zorunlu gibi bir şey belirtmez. Atıyorum a adlı bellek anakart sayfasında yok çalışmaz gibi bir şey değil. O belleği firma anakart için test etmemiştir. Genelde kendi anlaşmaları olduğu firmalar veya çok bilindik markaların testlerini yaparlar. Sonradan da bu testleri hadi şu bellekler için de yapalım diye uğraşmazlar genelde.

Elinizdeki belleğin yanına farklı bir üretim bandında bellek aldığınızdan uyumsuzluk yaşanma ihtimali daha yüksek. Kit yani aynı üretim bandından çıkan bellekelrde bunun yaşanma ihtimali çok düşük.

Bu RAM'i almamı önerir misiniz?