Uranos

Üstün
Yer
Adana
Akşam CHP'lilerin Adana'da yapacağı protestoya katılacağım, arkadaşım uyardı biber gazı yersin, lağım suyu yersin hatta göz altına bile alınabilirsin dedi biraz korkmadım değil, ben polise el kaldırmazsam, çok o kargaşanın içine girmesem olay olursa uzaklaşsam başıma en kötü ne gelir? Tek olmayacağım bu arada üye olduğum tribün grubu ile olacağız 3-4 kişi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biber gazı sorun değil de taşkınlık yapmadığım sürece göz altına alırlar mı?

Polise yakalanırsanız taşkınlık yapmadığınız halde alırlar, anayasa çiğneniyor şu an. Polise yakalanmazsanız bir şey olması çok düşük ihtimal ama yüzünüzü saklayarak gidin yine de.

Dışarısı soğuk olduğu için bunu uygulayıp çıkarsan sorun olmaz, üşümeden dolaşırsın.
;)

Polise yakalanırsanız taşkınlık yapmadığınız halde alırlar, anayasa çiğneniyor şu an. Polise yakalanmazsanız bir şey olması çok düşük ihtimal ama yüzünüzü saklayarak gidin yine de.
Teşekkür ederim son bir şey soracağım CHP bugün mesaj atmıştı protestoya bütün halkımız davetlidir diye anayasayı çiğniyorsa CHP neden davet mesajı atıyor ki?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 34. maddesine
göre “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız
toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir”.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesinde ise,
“Toplanma ve örgütlenme özgürlüğü” düzenlenmiştir. Bu
madde uyarınca “Herkes asayişi bozmadan toplantılar yap
mak, dernek kurmak, (…) başkalarıyla birlikte sendikalar
kurmak (…) haklarına sahiptir”.

Saldıran, biber gaz sıkan, Copla döven, 5 kişi bir kadını tutup sonra tokat atan, Yere düşen vatandaşa tekmek atıp ters kelepçe takıp ağzı kanlar içindeyken silahlarını hava kaldırıp başarı fotoğrafı çektiren tüm polisler suç işlemiştir. Emir kuluyuz bahanesi kullanılamaz. İktidar değişirse hepsi hapise girecek.

Peki kısaca gitmemi önerir misiniz? Gitmek çok istiyorum ama çevremden herkes uyarıyor hapise girersin filan içime kötü bir his kaçtı.