Peki kısaca gitmemi önerir misiniz? Gitmek çok istiyorum ama çevremden herkes uyarıyor hapse girersin filan içime kötü bir his kaçtı.

Katılan her insan hapse mi giriyormuş cidden bir sorsana, sana böyle diyenlere. (her değil, kimse girmiyor hapse) hocam kendinize dikkat ederseniz bir şey olmaz.

Akşam CHP'lilerin Adana'da yapacağı protestoya katılacağım, arkadaşım uyardı biber gazı yersin, lağım suyu yersin hatta göz altına bile alınabilirsin dedi biraz korkmadım değil, ben polise el kaldırmazsam, çok o kargaşanın içine girmesem olay olursa uzaklaşsam başıma en kötü ne gelir? Tek olmayacağım bu arada üye olduğum tribün grubu ile olacağız 3-4 kişi.

CHP konuşması bittiği an oradan uzaklaşırsanız bir şey olmaz. Siyasiler gittiği an zulüm etmeye başlıyorlar. Eğer olaylara karışmak istemiyorsanız siyasilerle beraber sizde uzaklaşın. Yoksa ne olacağı belli olmaz.

Öyle yerlerde kurunun yanında yaş da yanıyor hocam. Gitmenizi önermem.

Yürüyüş sırasında ortalarda durmakta fayda var. Polis önü ve arkayı kapatıp orantısız müdahalede bulunurken ortalarda kalmak daha az zarar görmenizi veya zarar görmeden çıkmanızı sağlayabilir. Kalabalık olan yerlerden ayrılmamak lazım tabii, yoksa 5 polis yatırıp dövebilir.