Liguori 10
Yetkin
- Makaleler
- 1
Sizin adrese TT Fiber geldi mi hocam? Geliyor mu? Yoksa red falan durumu var mı?darası başımıza hocam. En son çıldırıp metronet çektiricem.
Benim akrabamın adresine Haziran ayında TT FTTH fiber altyapı getirdi. Ondan önce 3 yıldır sadece SansürOnline FTTH vardı burada da.
TT Fiber gelince TurkNet 100 Mbps Fiber de alabilirsiniz. Akrabamda aldık, kullanıyoruz. SansürOnline'ı iptal edeceğiz. TT Altyapısındaki TurkNet 100 Mbps bile SansürOnline 1000 Mbps'den kat kat daha iyi.
Onların verdikleri ONT ve router ile bu sonuç. Kablolu bağlantı. Ayrıca QoS ve SQM kapalı. Kapalı olmasına rağmen böyle.
Alın bu da OpenWRT'nin en gelişmiş QoS ve SQM ayarları ile SansürOnline. Kablolu. Hem de TT Fiber'in verdiği modemden çok daha güçlü bir işlemcisi ve network kontrolcüsüne ait bir router olmasına rağmen. Ayrıca kendi GPON SFP modülümü kullanıyorum. Bunlara rağmen sonuç aşağıdaki gibi.
Kısaca SansürOnline bize oyun oynamayın diyor. Zaten merminin gitmemesi, killcam'de hiç ateş etmemiş gibi gözükmesi vs bunların hepsi SansürOnline'ın berbat rotaları ve hep aktif olan en ağır DPI sistemi yüzünden.
TurkNet'in tek eksisi GigaFiber dışındaki müşterilere IPv6 vermiyorlar. Onu da verseler oh mis gibi olacak ama neyse. SansürOnline'ın tek artısı IPv6 vermesi (en azından akrabama, benim adres FTTB, bizde yok)
Umarım sizin talepler başarılı olur ve en azından TT Fiber gelir hocam.
Ben artık günde 10 kez falan TurkNet altyapı sorguluyorum benim adreste GigaFiber sinyali aktif oldu mu öğrenmek için.