darası başımıza hocam. En son çıldırıp metronet çektiricem.
Sizin adrese TT Fiber geldi mi hocam? Geliyor mu? Yoksa red falan durumu var mı?

Benim akrabamın adresine Haziran ayında TT FTTH fiber altyapı getirdi. Ondan önce 3 yıldır sadece SansürOnline FTTH vardı burada da.

TT Fiber gelince TurkNet 100 Mbps Fiber de alabilirsiniz. Akrabamda aldık, kullanıyoruz. SansürOnline'ı iptal edeceğiz. TT Altyapısındaki TurkNet 100 Mbps bile SansürOnline 1000 Mbps'den kat kat daha iyi.

1756365935979.webp

Onların verdikleri ONT ve router ile bu sonuç. Kablolu bağlantı. Ayrıca QoS ve SQM kapalı. Kapalı olmasına rağmen böyle.

Alın bu da OpenWRT'nin en gelişmiş QoS ve SQM ayarları ile SansürOnline. Kablolu. Hem de TT Fiber'in verdiği modemden çok daha güçlü bir işlemcisi ve network kontrolcüsüne ait bir router olmasına rağmen. Ayrıca kendi GPON SFP modülümü kullanıyorum. Bunlara rağmen sonuç aşağıdaki gibi.

1756366021561.webp

Kısaca SansürOnline bize oyun oynamayın diyor. Zaten merminin gitmemesi, killcam'de hiç ateş etmemiş gibi gözükmesi vs bunların hepsi SansürOnline'ın berbat rotaları ve hep aktif olan en ağır DPI sistemi yüzünden.

TurkNet'in tek eksisi GigaFiber dışındaki müşterilere IPv6 vermiyorlar. Onu da verseler oh mis gibi olacak ama neyse. SansürOnline'ın tek artısı IPv6 vermesi (en azından akrabama, benim adres FTTB, bizde yok)

Umarım sizin talepler başarılı olur ve en azından TT Fiber gelir hocam.

Ben artık günde 10 kez falan TurkNet altyapı sorguluyorum benim adreste GigaFiber sinyali aktif oldu mu öğrenmek için.

Sizin adrese TT Fiber geldi mi hocam? Geliyor mu? Yoksa red falan durumu var mı?

Benim akrabamın adresine haziran ayında TT FTTH fiber altyapı getirdi. Ondan önce 3 yıldır sadece SansürOnline FTTH vardı burada da.

TT Fiber gelince TurkNet 100 Mbps Fiber de alabilirsiniz. Akrabamda aldık, kullanıyoruz. SansürOnline'ı iptal edeceğiz. TT Altyapısındaki TurkNet 100 Mbps bile SansürOnline 1000 Mbps'den kat kat daha iyi.

Eki Görüntüle 178738

Onların verdikleri ONT ve router ile bu sonuç. Kablolu bağlantı. Ayrıca QoS ve SQM kapalı. Kapalı olmasına rağmen böyle.

Alın bu da OpenWrt'nin en gelişmiş QoS ve SQM ayarları ile SansürOnline. Kablolu. Hem de TT Fiber'in verdiği modemden çok daha güçlü bir işlemcisi ve network kontrolcüsüne ait bir router olmasına rağmen. Ayrıca kendi GPON SFP modülümü kullanıyorum. Bunlara rağmen sonuç aşağıdaki gibi.

Eki Görüntüle 178739

Kısaca SansürOnline bize oyun oynamayın diyor. Zaten merminin gitmemesi, Killcam'de hiç ateş etmemiş gibi gözükmesi vs bunların hepsi SansürOnline'ın berbat rotaları ve hep aktif olan en ağır DPI sistemi yüzünden.

TurkNet'in tek eksisi GigaFiber dışındaki müşterilere IPv6 vermiyorlar. Onu da verseler oh mis gibi olacak ama neyse. SansürOnline'ın tek artısı IPv6 vermesi (en azından akrabama, benim adres FTTB, bizde yok)

Umarım sizin talepler başarılı olur ve en azından TT Fiber gelir hocam.

Ben artık günde 10 kez falan TurkNet altyapı sorguluyorum benim adreste GigaFiber sinyali aktif oldu mu öğrenmek için.

Hocam anlamadım ki TT bina içi ince kabloları çekti ONT bile koymadan gittiler sadece bodruma kutuyu koydular. Yasak olmasa çok güzel küfürler ederdim ama şöyle bir durum var menhol ve erişim kabiniyle aramda 70 metre var bu gerçekten inanılmaz sinir bozucu. 33 hane oturduk bekliyoruz. Bina yönetimi vs de bende. Vallahi pmden vs numaranızı verebilirseniz süreç yönetimi hakkında size danışmak isterim çünkü artık gözümü karartıp metro interneti düşğnmeye başladım.

1756628400550.webp

Sonunda sinyal aktif oldu ve 2 ay ücretsiz + 1 ay daha davetiye kodu ile ücretsiz başvurdum.

Yani protokolün kabul olması ile GigaFiber'in gelmesi 5-6 ay sürdü. Arada belediye red vermeseydi belki daha kısa sürebilirdi.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Sağ olun hocam.

Hocam anlamadım ki TT bina içi ince kabloları çekti ONT bile koymadan gittiler sadece bodruma kutuyu koydular. Yasak olmasa çok güzel küfürler ederdim ama şöyle bir durum var menhol ve erişim kabiniyle aramda 70 metre var bu gerçekten inanılmaz sinir bozucu. 33 hane oturduk bekliyoruz. Bina yönetimi vs de bende. Vallahi pmden vs numaranızı verebilirseniz süreç yönetimi hakkında size danışmak isterim çünkü artık gözümü karartıp metro interneti düşğnmeye başladım.

TT sizin binanın içine mi kabloları ve kutuyu koydu? Zaten olması gereken bu hocam? Moderm binalarda bazen katlara kadar optik fiber kabloyu da çekiyorlar. Benim akrabamda TT sitede böyle yaptı.

Önce siteye yer altından Menhol'lar içinden turuncu kabloları çektiler.
Sonra binaların alt katındaki elektrik panosuna fiber kutularını koydular.
Sonra kutudan katlara kadar hazır optik kablolar çektiler. (bu kısım hep yapılmıyor. Eğer binanın içinde gerekli boşluk ve dolaplar varsa yapıyorlar, bizim sitede o yüzden yaptılar, normalde yapmıyorlar,)
Ondan sonra siz abone olduktan sonra kabloyu daire içine sokuyorlar.

Yani eğer sizin binada kutu ve fiber varsa, sizin abone olmanız yeterli. Siz abone olmadan TT dairenize fiber çekemez, ONT koyamaz. Zaten doğrusu bu hocam. Siz mevcut TT abonesi iseniz gene koyamazlar, sizin onlara ulaşıp fiber değişimi istemeniz lazım.

Yoksa ben mi yanlış anladım sizi?

TurkNet'in sitesinden altyapı sorgulama yapın, eğer VDSL çıkıyorsa daha TT altyapısı aktif değil demek. 100 fiber çıkıyorsa aktif demek.

Yani onların görevi sizin binaya kabloyu çekip kutuyu koymak zaten.

Umarım boşu boşuna beklemiyorsunuzdur hocam:')

Son düzenleme:
Sağ olun hocam.

TT sizin binanın içine mi kabloları ve kutuyu koydu? Zaten olması gereken bu hocam? Moderm binalarda bazen katlara kadar optik fiber kabloyu da çekiyorlar. Benim akrabamda TT sitede böyle yaptı.

Önce siteye yer altından Menhol'lar içinden turuncu kabloları çektiler.
Sonra binaların alt katındaki elektrik panosuna fiber kutularını koydular.
Sonra kutudan katlara kadar hazır optik kablolar çektiler. (Bu kısım hep yapılmıyor. Eğer binanın içinde gerekli boşluk ve dolaplar varsa yapıyorlar, bizim sitede o yüzden yaptılar, normalde yapmıyorlar,)
Ondan sonra siz abone olduktan sonra kabloyu daire içine sokuyorlar.

Yani eğer sizin binada kutu ve fiber varsa, sizin abone olmanız yeterli. Siz abone olmadan TT dairenize fiber çekemez, ONT koyamaz. Zaten doğrusu bu hocam. Siz mevcut TT abonesi iseniz gene koyamazlar, sizin onlara ulaşıp fiber değişimi istemeniz lazım.

Yoksa ben mi yanlış anladım sizi?

TurkNet'in sitesinden altyapı sorgulama yapın, eğer VDSL çıkıyorsa daha TT altyapısı aktif değil demek. 100 Fiber çıkıyorsa aktif demek.

Yani onların görevi sizin binaya kabloyu çekip kutuyu koymak zaten.

Umarım boşu boşuna beklemiyorsunuzdur hocam:')

Hocam ben süreçlerdeki detylara hakim değilim.

Binada uygun boşluklar vardır çektiler ince kablolarıo ve bodruma beyaz kutuyu koydular TT yazıyor üstüne. Ancak bu kutaya gelen bir ana hat kalın turuncu kablo yok. Bu süreç ne kadar uzun süryor hiçbir fikrim yok. Belirsizliği sevmediğim için her detayı anlamaya çalışıyorum. TurkNet metro interneti 10k ya kadar indirmiş çok enterasan değil mi :D

TT 3 aydır 70 metrelik kablo çekecekler menholdan bekliyoruz...

Ancak bu kutaya gelen bir ana hat kalın turuncu kablo yok.
Haydaaa. Cidden ilginç durummuş hocam. Normalde ilk onu yaparlar, sonra binaya kutuyu koyarlar. Hatta turuncu kabloyu koyduktan sonra bazen binalara gelmeleri çok uzun sürüyor hatta gelmiyorlar bile.

Ama sizde önce binaya gelip turuncuyu hiç koymamaları cidden çok saçma hele 3 ay olduysa.

Metro'yu parasını verseniz bile bağlatmanız mümkün değil diye biliyorum. Kurumsal bir firma olmanız lazım. Yani olayı tek parası değil. Zaten bence değmez hocam. Eminim yakın zamanda gelirler turuncuyu takmaya. Herhalde unutucak halleri yok...

Haydaaa. Cidden ilginç durummuş hocam. Normalde ilk onu yaparlar, sonra binaya kutuyu koyarlar. Hatta turuncu kabloyu koyduktan sonra bazen binalara gelmeleri çok uzun sürüyor hatta gelmiyorlar bile.

Ama sizde önce binaya gelip turuncuyu hiç koymamaları cidden çok saçma hele 3 ay olduysa.

Metro'yu parasını verseniz bile bağlatmanız mümkün değil diye biliyorum. Kurumsal bir firma olmanız lazım. Yani olayı tek parası değil. Zaten bence değmez hocam. Eminim yakın zamanda gelirler turuncuyu takmaya. Herhalde unutucak halleri yok...

İnşallah hocam ya. Üzerimde şahıs şirketi var gözüm kararırsa getiririm :D bir ara piyasada helpmert vardı Comnet gidince oda gitti sanırım forumları vs pasif durumda...

GigaFiber bugün bağlandı. Telefonda bile 700 Mbps simetrik hıza ulaşabildim. Evde şu an kablolu cihaz olmadığı için test edemedim ama eminim 1000 Mbps'dir.

Zaten yarın Keenetic Hero ile kurulum yapacağım. Verdikleri modem çok tatlı ama. Küçük silindir bir şey. İki portu var sadece. ONT'nin yanında şık duruyor.

Maceraya 2025 Ocak ayında farklı bir forumda talepler ile başladım. Hep yorum yazdım ve konu açtım. Sonunda 4 Mart 2025'te FTTH dönüşüm yetkilisi ile iletişime geçtim. Kendisi protokü iletti. Ben de yönetime verdim. 11 Mart'ta imzalar atıldı. Bir kaç gün sonra imzalı protokolü almaya TurkNet'ten biri geldi. Sonra ses seda kesildi. 7 Nisan'da iletişime geçtim, ne durumdadır diye sordum. "Mayıs veya Haziran gibi olur" dedi. Ama olmadı.

20 Haziran'da FTTH yetkilisine tekrar ulaştım. Kendisiyle uzunca telefonda konuştum. Maalesef belediyenin red verdiğini söyledi. Onay almaya çalıştığını söyledi. Ama tekrar red gelirse bir daha benim mahalleme uğramayacaklarını söyledi. Çünkü burada hep red alıyorlarmış ve kendisi TurkNet'teki üst düzey yöneticilere başarısız gözüküyormuş red gelince.

Neyse, ben de bütün ümidi kestim, eşyalarımı topladım akrabamın evine TT altyapılı TurkNet Fiber 100 Mbps kullanmaya gittim. Sonuçlar harika (yukarıdaki mesajımdaki fotoya bakabilirsiniz). 3 ay burada kaldım. 20 Ağustos'ta başka bir şey için eve ziyarete gittim. Geldiğimde ne göreyim... TurkNet siyah kutuyu asmış. Hemen yönetimi aradım "Evet, hayırlısı, seni aradık ulaşamadık, seninkiler 10 Ağustos'ta geldiler." dedi.

"Önce 10 Ağustos'ta geldiler, sonra "çok zor, biz buraya yapamayız" diyip vazgeçip gittiler, iki gün sonra "tamam ya biz bunu yaparız" diyip her binaya çekmişler" dedi yönetimdeki arkadaş.

12 Ağustos'ta bağlanan kutu 1 Eylül'de aktif oldu. Ben de 1 Eylül'de online hızlıca abone oldum. Ama müsait olmadığım için randevuyu 19'una aldım ve bugün arkadaşlar 35 yıllık binada zar zor kurulumu yaptılar.

Toplamda macera 9 buçuk ay sürdü.

SansürOnline eziyeti bitti.

1758298418166.webp