Astro.PR 1

Çalışkan
Merhaba, yarın psikiyatristime gideceğim. Yaklaşık 3 yıldır DEHB tanısı nedeniyle psikiyatrist kontrolüne gidiyorum. Ancak 3 yıldır psikiyatristime gitmeme rağmen güvenemediğim için bugüne kadar kendimle ilgili birçok şeyi anlatmadım. Uzun süredir hiperseksüalite ve kişilik bozukluğu gibi problemler yaşadığımı düşünüyorum. Artık bunları kendi başıma çözmeye çalışmak yerine, en doğrusu olarak bir doktordan yardım almam gerektiğini anladım. Fakat anlatmak istediklerimin arasında şiddet, istismar ve intihar gibi hassas konular da var. Bu konuları anlatmadığım zaman tedavimin eksik kalmasından ve doktorun beni tam olarak anlayamamasından korkuyorum. İnternetten araştırdığımda, hastanın izni olmadan bu tür konuların başkalarına anlatılmayacağını öğrendim. Ancak yine de internette yazanlara tam olarak güvenemedim. Özellikle aileme söylemesinden veya Çocuk Şube, polis gibi kurumların devreye girmesinden ve yasal olarak problem yaşamaktan çekiniyorum. Kısacası, psikiyatristime her şeyi açık ve dürüst bir şekilde anlatmam doğru olur mu? Teşekkür ederim.

Psikiyatristlere anlatmıyacaksın da kime anlatacaksın? Onlar sana profesyonel yardım vermek için ordalar zaten. Onların görevi o. Yasal olarak da problem yaşamazsın niye yaşayasın? Ailene falan anlatamaz etik değil çünkü. İşini kaybeder adam. Sen anlatmazsan adam anlamaz. Olay bu kadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikiyatristlere anlatmayacaksın da kime anlatacaksın? Onlar sana profesyonel yardım vermek için oradalar zaten. Onların görevi o. Yasal olarak da problem yaşamazsın niye yaşayasın? Ailene falan anlatamaz etik değil çünkü. İşini kaybeder adam. Sen anlatmazsan adam anlamaz. Olay bu kadar basit.

Cidden hem diğer arkadaşlara hem de size çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. 17 yaşındayım. Devam eden intihar düşüncelerim ve devam etmeyen şiddet, istismar ve kendime zarar verme gibi durumlarım var. Ben de internetten tekrar araştırdım ama özellikle yapay zekâlar ve diğer insanlar çok tutarsız cevaplar verdiği için anlatıp anlatmamak arasında kararsız kaldım.

Benim zaten hayatım yok gibi bir şey. Üstüne bir de çocuk Şube ya da ailemle uğraşmak istemiyorum. Böyle bir durum yaşanırsa gerçekten benim sonum olur diye korkuyorum.

Ben görmedim ama forumda DM özelliği varsa özel olarak daha detaylı yazabilirim. Yapay zekâlardan araştırdığımda, devam etmeyen bir durum varsa diğer kurumlara ve aileye bildirilmediği söylenmiş; ancak yine de istisnalar olabileceği belirtilmiş. Bu yüzden hâlâ pek emin olamadım.

Gerçekten eminseniz doktora her şeyi anlatacağım. Umarım benim durumumu anlamışsınızdır.

Cidden hem diğer arkadaşlara hem de size çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. 17 yaşındayım. Devam eden intihar düşüncelerim ve devam etmeyen şiddet, istismar ve kendime zarar verme gibi durumlarım var. Ben de internetten tekrar araştırdım ama özellikle yapay zekâlar ve diğer insanlar çok tutarsız cevaplar verdiği için anlatıp anlatmamak arasında kararsız kaldım.

Benim zaten hayatım yok gibi bir şey. Üstüne bir de çocuk Şube ya da ailemle uğraşmak istemiyorum. Böyle bir durum yaşanırsa gerçekten benim sonum olur diye korkuyorum.

Ben görmedim ama forumda DM özelliği varsa özel olarak daha detaylı yazabilirim. Yapay zekâlardan araştırdığımda, devam etmeyen bir durum varsa diğer kurumlara ve aileye bildirilmediği söylenmiş; ancak yine de istisnalar olabileceği belirtilmiş. Bu yüzden hâlâ pek emin olamadım.

Gerçekten eminseniz doktora her şeyi anlatacağım. Umarım benim durumumu anlamışsınızdır.
Psikiyatr kliniğinde işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Tek bildiğim senin iznin olmadan kimse özel hayatını ve dertlerini, özelliklede doktorun kimseye anlatamaz. Buna ailende dahil. Yani benim bildiğim hipokrat yeminine göre hastanın gizliliği esastır çünkü.