Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Sınav senem kafamda belirsizlik var zaten hangi üniversite için hedef koysam hangi bölüme gitsem dersleri hangi hocadan hangi kitaptan takip etsem diye. Bir de üstüne komşumuzun annesinin hiçbir şeyi yokken birden yoğun bakıma girip öldü sonra diğer komşumuzun oğlu aynı gün intihar etti. Nişanlıydı nişanlısını depremde enkazdan çıkarıp çok yardımcı olmuştu ve orada tanışmışlardı. Nişanlısı cenazaye bile gelmedi buna çok üzüldüm ve aşka olan inancım kayboldu. Kavgalı olsa bile gelmesi gerekti bence. Ondan sonra bu devirdeki güvensizlik hissi ve tek gecelik ilişkiler benim aşka olan inancımı da kaybettirdi. Aynı gün 2 kişi öldü ve hiç beklemediğim kişilerdi bende iyice olumsuz düşünmeye başladım ya hedeflerimi gerçekleştiremeden ölüp gidersem hayallerim yarıda kalırsa diye sürekli bunu düşünüyorum.

Bana yardımcı olursanız sevinirim durumum ciddi troll falan değil. Umarım moderatör onaylar gerçekten yardıma ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Psikoloğa git. Sana en iyi yardımı bu işi bilen insan verir. Bunun yeri burası değil. Böyle mesajlarla çözülebilecek bir durumda değilsin.

Komşularının ölmesinden niye etkileniyorsun bu bir. Sen insanların karşılıksız birbirini sevdiğini, kol kola el ele gezip eğlenip mutlu olduğunu mu sanıyorsun da tek gecelik ilişkiye laf ediyorsun bu da iki. Hedeflerin ne ki ölüp gidersem yapamam diye düşünüyorsun üç. Ders geçip okul bitirmeyi çok önemli mi sanıyorsun dört.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşularının ölmesinden niye etkileniyorsun bu bir. Sen insanların karşılıksız birbirini sevdiğini, kol kola el ele gezip eğlenip mutlu olduğunu mu sanıyorsun da tek gecelik ilişkiye laf ediyorsun bu da iki. Hedeflerin ne ki ölüp gidersem yapamam diye düşünüyorsun üç. Ders geçip okul bitirmeyi çok önemli mi sanıyorsun dört.
Çocuk yardım istemiş. Başlığa psikolojim bozuldu yazmış. Bu şekilde mi yaklaşıyorsun?

Gerçekleri yüzüne vurmak varken niye polyannacılık oynayayım? Böyle basit şeylerden psikoloji bozulmaz.
Kimin neyden nasıl etkileneceğini sen belirleyemezsin. Ben de belirleyemem. Kendileri de belirleyemez. Hayat bu kadar kolay olsaydı her yer güllük gülistanlık olurdu ama sen böyle yaklaşamıyorsun belli ki olaylara.

O kadar büyükse eğer, çocukla dertlerimi değişmeye talibim. Keşke bu kadar küçük dertlerim olsaydı.
Şimdi de küçümsüyorsun. Empati yapmayı öğrenmen lazım acilen.

Kimin neyden nasıl etkileneceğini sen belirleyemezsin. Ben de belirleyemem. Kendileri de belirleyemez. Hayat bu kadar kolay olsaydı her yer güllük gülistanlık olurdu ama sen böyle yaklaşamıyorsun belli ki olaylara.

Şimdi de küçümsüyorsun. Empati yapmayı öğrenmen lazım acilen.
Küçümsemedim, ben hiç sınav kaygısı yaşamadım ve birisinin ölümünden etkilenmedim. O yüzden garip buldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.